Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Er det et søk etter meg?

30-åringen som er savnet i Hemsedal ringte politiet, men ble brutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ved 10.50-tida ringte den savnede mannen politiet. Han sa hvem han var og lurte på om det var et søk etter han, sier operasjonsleder operasjonsleder Arne Ødegård ved Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

- Jeg bekreftet at det var et søk. Så ble forbindelsen brutt, fortsetter han.

Etter at samtalen ble brutt lykkes det 30-åringen å sende en sms. Her fortalte han hvor han er, og letemannskapet drar nå til stedet han har angitt.

- Han skrev at han var hel og fin, men sliten og han oppga kartreferansen. Røde kors er på vei, sier operasjonsleder Erik Bergan til Dagbladet.no.

Meldt savnet i går

Mannen dro ut på fjelltur ved Skogshorn i Hemsedal i går rundt 10. 00. Han hadde med seg mobiltelefon, og varslet familien hjemme da han ble forsinket. Den opprinnelige avtalen var at han skulle komme hjem 14.45. I den nye meldingen varslet 30-åringen at han kom 19.30. - Familien ble bekymret da han ikke kom hjem, og han ble meldt savnet 21.30, sier operasjonsleder.

I dag har sivilforsvaret og Røde Kors lett etter mannen med hunder. Sea King-helikopteret fra Rygge som etter planen skulle settes inn i jaktet har ikke klart å komme fram på grunn av tåke.

- Tre dalføre er forsøkt uten hell, sier Ødegård.

Fjellvant

- Mannen er kjent i området. Han var utstyrt for fjelltur og er i god fysisk form. Mannen hadde både med sovepose, boblejakke og hundemat til labradoren som også er med på turen, sier Ødegård.

Mobiltelefonen til mannen er forsøkt søkt opp uten hell. Det er bratt terreng og dårlig mobildekning flere steder i området. Været er bruktbart, men det er tåke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media