- Er det fastlegen min eller sakkyndige som aldri har sett meg som bør avgjøre?

Nakkeopererte Liv Lyng (50) ble dopet ned og holdt fast under sykehusundersøkelse. Nå har retten bestemt at hun ikke har krav på erstatning.

TAPTE ANKESAKEN: Nakkeopererte Liv Oddhild Lyng (50) mener behandlingen hun fikk på sykehuset ødela helsa. Det er ikke Borgarting lagmannsrett enig i. Foto: Privat/Stig Høynes
TAPTE ANKESAKEN: Nakkeopererte Liv Oddhild Lyng (50) mener behandlingen hun fikk på sykehuset ødela helsa. Det er ikke Borgarting lagmannsrett enig i. Foto: Privat/Stig Høynes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - For meg føles det som om pasientskadeordningen er for leger og helsepersonell og mot pasientene, sier Liv Lyng (50) til Dagbladet.

Hun sier hun ikke er overrasket over tapet i lagmannsretten.

- Allerede etter første dag i retten sa magefølelsen min at det kom til å ende slik, sier Lyng.

Nå vurderer hun om hun skal anke til Høyesterett.

Holdt fast I juni 2011 slo Oslo tingrett fast at det gikk galt da nakkeopererte Liv Oddhild Lyng ble dopet ned og holdt fast av to sykepleiere. Men staten nektet å godta den knusende dommen. Ankesaken gikk for Borgarting lagmannsrett i mars.

6. november 2006 våknet Liv Lyng fra bedøvelsen etter den mislykkede gastroskopiundersøkelsen på Nordfjord sjukehus, arbeidsufør og med sterke smerter.

Oslo tingrett mente at den nakkeopererte kvinnen har krav på erstatning fordi sykehusbehandlingen forverret helsa hennes betraktelig.

Nå er Borgarting lagmannsrett kommet til stikk motsatt konklusjon.

Retten mener det ikke foreligger årsakssammenheng mellom forsøkene på gastroskopiundersøkelse og Lyngs økte nakkeplager, og at det ikke foreligger svikt ved ytelsen av helsehjelp fra sykehusets side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer