Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er det ikke deilig å ha noen å hate?

Avsløringene av hva enkelte imamer sier om nordmenn er en av tidenes mest leste saker på Dagbladet.no. Har vi endelig funnet den perfekte fiende?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går klikket over 20 000 brukere seg inn for å lese hva utskriften av lydbåndopptak fra samtaler med to imamer. Det er usedvanlig mange lesere på en søndag, en dag da få leser nettaviser. Imamer er heite saker.

Det er ikke vanskelig å la seg opprøre over holdningene som flere imamer gir uttrykk for - både over og under bordet. Og på mange måter er de den perfekte fiende.

De har holdninger vi selv har kvittet oss med. De snakker dårlig norsk, hvis de gjør det i det hele tatt. De har makt. De er menn. De er gamle. Og de har rare hatter på hodet. Alt i alt, en gjeng gamle gubber hvis aksjekurs fortjenstfullt ligger ganske lavt.

I dag foreslår Carl I. Hagen å åpne for utvisning av imamer som ikke oppfører seg. Enten skal de ta avstand fra omskjæring og æresdrap - eller så er det rett ut! I det minste bør man ta fra dem statsstøtten, mener Hagen.

Dette høres jo kanskje litt drastisk ut, men egentlig kan vi jo bare lytte til Eidsvoldsfedrene. Formuleringen i Grunnlvens paragraf '2, «Jesuitter og Munke-Ordener maae ikke taales. Jøder ere fremdeles udelukkede fra Adgang til Riget» ble riktingok tatt ut i 1851. Men hva med en oppdatert versjon?

«Imamer og Mullaer maa ikke taales. Muslimer gift med Søskenbarn ere udelukkede fra Adgang til Riget.» En slik mindre endring burde da være en smal sak å få igjennom i disse tider.

I striden mot religiøs undertrykkelse er vel ingen midler vanhellige?

UPOP:Rare hatter har de også.
Hele Norges coronakart