Er det krig her?

De to japanske turistene spaserte inn i krigssonen ved fødselskirken i Betlehem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med blikket stivt festet i turistguideboka vandret de to japanske turistene inn til fødselskirken i Betlehem. Lett overrasket kunne de to konstatere at de befant seg i en krigssone.

Palestinske beboere i Betlehem så med vantro på Yuji Makano og kjæresten hans Mina Takahashi mens de spaserte langs de krigsherjede gatene i Betlehem. Ingen av de to så ut til å reagere på at gatene nesten var folketomme, eller at de var omgitt av ødelagte bygninger med kulehull.

Det var ikke før noen journalister, iført skudsikre vester, oppdaget dem og pekte på de israelske tanksene og betonghaugene i gatene at de skjønte at noe var galt.

Da droppet de like gjerne turen til helligdommen og satte seg ned i gata.

De hadde tatt en taxi til utkanten av Betlehem og begynt på spaserturen langs gatene som israelske tanks har harvet opp. Ivrige etter å se den 1600 år gamle kirken som skal være bygget over det stedet Jesus ble født, nærmet de seg stadig stedet som nå er omringet av israelske styrker. 200 palestinske aktivister, sivile og ansatte ved kirken er inestengt i kirken, og krigshandlingene har pågått i over to uker.

- Vi har vært ute og reist i seks måneder, og vi har ikke sett på tv eller lest aviser, sier de uheldige turistene til BBC.

  • Et tips til ferierende nordmenn kan være å sjekke Dagbladet.no med jevne mellomrom, om ikke for annet enn å forsikre seg om at det ikke er krig på neste sted.
IKKE SÅ VELDIG TURISTVENNLIG: Israelske soldater tar seg gjennom gatene ved fødselskirken i Betlehem.
OVERRASKET: De to japanske turistene måtte ta en pust i bakken etter at de skjønte at de ikke fikk se fødselskirken.