Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Er det lov å si at prisene i 1993 var drita billige?

Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank Markets er ikke imponert over IMFs analyse av boligprisene i Norge.

BOLIGPRISENE: Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank er ikke redd for noe når det gjelder norsk økonomi.
BOLIGPRISENE: Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank er ikke redd for noe når det gjelder norsk økonomi. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank Markets avviser samtlige skremmescenarier for norsk økonomi, skriver Finansavisen i dag.

Han viser til at bankene ikke strammer mer inn, oljeindustrien gjør det bra og at det ikke er snakk om boligkrakk.

Først da blir det boligkrakk Ifølge Jullum tilsvarer årstakten i boligprisfallet siste tre måneder et prisfall på 6 prosent.

- Men det har aldri vært krakk i boligmarkedet når folk kan betjene boliggjelden. Det er når folk er nødt til å selge boligen uansett pris at det blir krakk, sier Jullum.

Han legger til at rentebelastningen til nordmenn for tiden ligger på seks prosent av inntekten og at gjeldsbelastningen er mye lavere enn i 2002 og 2007.

- Det mest sannsynlige er at vi får samme rentebelastning de neste tre årene. Faller boligprisene, blir mulige selgere bare sittende med boligene.

Ikke imponert over IMF Han er ikke imponert over at IMF begrunner utsagnet om mulig norsk boligboble med prisoppgangen de siste 20 årene.

- Er det lov å si at prisene i 1993 var drita billige? Prisoppgangen frem til 2006 var innhenting i forhold til inntektsveksten. Siden 2009 har boligprisene steget mer enn inntektene, fordi rentene er for lave i forhold til inntektene, sier Jullum, og venter at det vil fortsette.

Flere nyheter
Boligbygger dømt til å stoppe eplehage-prosjekt - gir blaffen
Tre luksusbiler sporløst forsvunnet fra Gardermoen
Får 800 mill. hvis du klarer å sjekke opp denne jenta

Hele Norges coronakart