Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Er det mulig å gjøre målet bare bittelitt større»

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø-Rosenborg 2- 0. Fire dager før Paris St. Germain kommer til Lerkendal taper RBK sin andre ligakamp på rad. Det er uvant sjokkerende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men årsaken er åpenbar, og den får du her: - Vi er ikke dyktige nok til å score mål, sier Nils Arne Eggen.

Det er 11 måneder siden Rosenborg sist tapte to Tippeligamatcher på rad. 16. og 24. oktober i fjor gikk de på 0- 2 for Stabæk (B) og 3- 5 for Odd (H). Men tapene var akademiske fordi seriegullet allerede var vunnet.

Og:

Blar vi lenger bakover i statistikkene, må vi helt tilbake til månedsskiftet september/oktober 1994 - 1- 2 for Viking (H) og 2- 3 for Brann (B) - for å finne en liknende trykkfeil i RBK-historien.

Ingen unnskyldninger

- Det første målet Tromsø scorer er en trøkkfeil det også, sier Nils Arne Eggen. - Det andre er en konsekvens av vårt voldsomme press. Men Tromsø, som spiller for sølvmedaljene, gjorde rett.

- De ventet på at vi skulle gjøre feil.

Og feilene kom. I begge ender. Sammen med uflaksen. Men Nils Arne Eggen og RBK-gutta ville ikke høre på de unnskyldende ørene i går. Sjøl om ballen fire ganger gikk i treverket.

Hvor en av dem var stang, stang og nesten stang igjen og ut.

  • - Er det mulig å få gjort målene bare bittelitt større, undrer en oppgitt Roar Strand.
  • - Når du har åpent mål og en forsvarer klarerer avslutningen i undersida av tverrliggeren, lurer du på hva som skjer, sier Bent Skammelsrud.
  • - Vi presset og presset, men vi scoret ikke, sier Erik Hoftun.

Da er det vel på tide med en Eggensk forklaring.

- Jeg vil ikke skylde på noe eller noen, sier RBK-treneren. - Det er våre svakheter dette handler om. Og pr. i dag er vi ikke flinke nok i avslutningsfasen. I år har vi hatt lavere scoringsprosent på sjansene enn på veldig, veldig lenge.

Blir ikke stresset

Men Eggen holder døra åpen for en effektiv formutløsning. Sjøl om han mener Champions League blir vanskeligere og vanskeligere for hvert år som går.

- Til onsdag møter vi et godt lag som vil angripe. Sjøl om vi er nødt til å spille bedre, vil et slikt kampbilde gjøre det lettere.

<B>MÅLLØS:</B> - Vi er ikke dyktige nok til å score mål, sier Nils Arne Eggen etter 2-0 tapet mot Tromsø.