Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Er det én ting kvinner kan, så er det å vaske

Hillary lover storrengjøring når hun overtar etter Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHILADELPHIA (Dagbladet.no): Dagen etter den store tv-duellen mellom Hillary Clinton og Barack Obama, var det mediene som fikk hardest medfart.

«Hvorfor brukte ABC de første 45 minuttene på å få kandidatene til å svare på dumme spørsmål kandidatene allerede har svart på?» undret folk her i Philadelphia.

Obama-leiren mente debatten passet perfekt inn i Hillarys valgkampstrategi - nemlig å drive skittkasting mot Obama.

Lite Obama, mye Bush

Da Hillary og Chelsea holdt folkemøte utenfor Mayfair Diner, i den nordøstlige utkanten av Philadelphia i går kveld, ble Obama bare nevnt én eneste gang.

- Obama må gjerne kritisere årene da min mann var president. Tross alt er det det politikk handler om - fremme ulike løsninger på problemer. Men hva nøyaktig er det han ikke likte ved Clinton-årene? Var det freden eller den økonomiske veksten, sa Hillary.

Det sa hun på nøyaktig samme sted som hennes mann stod i november 1992, bare dager før han ble valgt til president.

Nå, etter sju år med president George W. Bush, er det på tide å rydde opp. Og Hillary varsler storrenggjøring.

- Jeg sier det, det er på tide å vaske huset. Og er det en ting kvinner kan, så er det å vaske huset. Jeg kommer til å trenge hjelp fra dere. Gud vet hva vi kommer til å finne, sa Hillary.

image: - Er det én ting kvinner kan, så er det å vaske

- Skal gå etter de rike og mektige

I motsetning til resten av Philadelphia, som sverger til demokratene, er Mayfair og det nordøstlige distriktet av Philadelphia splittet mellom republikanerne og demokratene.

Kanskje var det derfor Hillary gikk så aggressivt etter Bush-administrasjonens politikk på flere områder. 

I et forsøk på å gi selv alibi som en gjennomsnittlig amerikaner, lovet Hillary at de rike og mektige skulle få merke at det kommer en ny president i Det hvite hus.

- Jeg skal sørge for at det ikke gis et eneste skattelette til en bedrift som flytter en eneste jobb utenlands. Jeg skal også sørge for at skattesystemet blir mer rettferdig igjen.

- Vi skal ikke la en på Wall Street som tjener 50 millioner dollar i året betale mindre skatt enn det sykepleiere, lærere og lastebilsjåfører gjør, var blant løftene Hillary ga til tilhørerne i den tradisjonelt irske bastionen av Philadelphia.

Fikk føle presset

Mens Hillary og datteren Chelsea er på maratonturné fram mot tirsdagens primærvalg i Pennsylvania, tilbrakte Obama gårsdagen i Washington og i North Carolina.

MADAME PRESIDENT: Etter talen til innbyggerne i Mayfair, Philadelphia, tok Hillary seg tid til å hilse på de frammøtte. Her blir hun velsignet av både en rabbi og en baptistprest. Foto: Sun Heidi Sæbø
MADAME PRESIDENT: Etter talen til innbyggerne i Mayfair, Philadelphia, tok Hillary seg tid til å hilse på de frammøtte. Her blir hun velsignet av både en rabbi og en baptistprest. Foto: Sun Heidi Sæbø Vis mer

Selv om både Obama og Hillary har fått sympati for måten de ble grillet under tv-debatten, er det andre som mener at debatten var et vendepunkt i medienes behandling av Obama.

- Dette var første gang Obama fikk føle presset som følger med det å være favoritten til å bli demokratenes presidentkandidat - og det var ukomfortabelt, skriver The Washington Post.

Nå spørs det om debatten i Philadelphia blir den siste mellom Obama og Hillary. De to er ikke blitt enige om dato for en eventuell debatt i North Carolina. Obama synes i hvert fall å mene at nok er nok.

- Jeg skal være ærlig med deg. Vi har nå hatt 21 debatter. Det er ikke som om vi ikke vet hvordan vi gjør dette. Jeg kan senator Clintons replukker. Jeg er sikker på at hun kan mine, sa Obama, dagen etter den omdiskuterte debatten.

<B>HVEM SEILER I MEDVIND?</B> Tv-debatten fra Philadelphia ga ingen svar på hvem som vinner tirsdagens valg i Pennsylvania.
LYTTER TIL LØFTER: I går gjentok Hillary stort sett de samme løftene hun har gitt i løpet av de 15 månede hun har drevet valgkamp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media