- Er det noe som skjer oppi toppen nå

Abid Raja (V) grillet forsvarstoppene om doble dokumentsett og forleding av UD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under dagens kontrollhøring gikk Abid Raja (V) rett i strupen på Forsvarets tidligere salgssjef Odd-Stein Sundling Melsæter og hans tidligere sjef generalmajor Trond R. Karlsen.

Rajas utgangspunkt var salget av kystvaktskipet KV Agder i 2009. Dagbladet avslørte i november at ytterligere tre båter er solgt fra Norge til Nigeria. Én av disse båtene ble solgt fra Forsvaret til det nigerianske sikkerhetsselskapet Ocean Marine Securety (OMS) ved en greker som jobber som deres konsulent.

Generalmajor Trond R. Karlsen overlot til Forsvarets tidligere salgssjef Odd-Stein Sundling Melsæter å svare på hvorfor det ble utarbeidet doble dokumentsett for salget av KV Agder.

- Jeg kan ikke svare konkret på det for jeg husker ikke at jeg har gjort det. 

- Nå må du skjerpe hukommelsen her, svarer Raja.

Dagbladet har avdekket det doble dokumentsettet. På ett sett med papirer står den britiske megleren Atlantic Boats som kjøper, på det andre settet står grekeren Petros Pitsiladis som kjøper. Han er en konsulent som jobber for OMS med å skaffe båter.

I et intervju med Dagbladet sier Pitsiladis at det var viktig for nordmennene at det ikke var nigerianske navn på kontraktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer