- Er det plass til Willoch, Five og Brende i Frp-Høyre?

Frederic Hauge tror Siv Jensens løfte om å åpne for oljeutvinning på 100 dager skremmer de konservative fra partiet.

I LOFOTEN TIL VALGET: Frederic Hauge og Bellona blir i Lofoten fram til valget for å følge debatten om olje- og gassutvinning i de sårbare områdene.  Foto: Jo Straube.
I LOFOTEN TIL VALGET: Frederic Hauge og Bellona blir i Lofoten fram til valget for å følge debatten om olje- og gassutvinning i de sårbare områdene. Foto: Jo Straube. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOFOTEN: (Dagbladet): I gårsdagens Dagblad lovet Siv Jensen å starte arbeidet med en konsekvens- utredning og åpningen av Lofoten og Vesterålen for oljeutvinning innen 100 dager, dersom de danner regjering med Høyre. Stortingets største opposisjonsparti håper også på statsrådstolen i olje- og energi- departementet.

300 000 tonn olje- Hun sier rett ut at en Frp-Høyre-regjering ikke vil ta ett fag- eller miljøhensyn. Det er fullstendig useriøst. At hun ikke ønsker Co2-deponering og vil unngå «månelandinger» viser også at hun ikke er en visjonær politiker som tør å prøve nye løsninger, bare gamlemåten, sier Bellona-leder Frederic Hauge fra Bellonas båt «Kalilinka» i Svolvær havn.

Også SV-leder Kristin Halvorsen betegner Frp som «gammeldags».- Jeg ønsker å ta opp kampen med Siv om hva som er framtid, ikke bare miljømessig, men også næringsmessig. For det finnes ikke et mer gammeldags parti enn Frp. De kommer med gårsdagens svar og løsninger, vi må heller tenke på framtida, sa Halvorsen til Dagbladet i går.

Samtlige oljetilhengere lover kraftig opprusting av beredskapen, men ifølge miljøbevegelsen holder ikke løftene vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer