FESTPOLITI:  Dette uhøytidelige bildet av seks svenske politimenn på fest ble lagt ut på Huddinge-politiets Facebook-side på tirsdag. Det har fått noen til å rase, andre til å spørre om dette var en god idé eller ikke. Foto: Huddinge-politiet
FESTPOLITI: Dette uhøytidelige bildet av seks svenske politimenn på fest ble lagt ut på Huddinge-politiets Facebook-side på tirsdag. Det har fått noen til å rase, andre til å spørre om dette var en god idé eller ikke. Foto: Huddinge-politietVis mer

- Er det rart at andre land lurer på hva faen Sverige driver med når de ser politifolk som dette?

Politiet i Sverige postet festbilder på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Er det rart at andre land lurer på hva faen Sverige driver med når de ser politifolk som dette?

Slik kommenterer en kvinne under et Facebook-innlegg politiet i Huddinge i Sverige har publisert.

Med innlegget følger det to bilder av i alt seks politimenn ikledd svarte trikoter med rosa kjoler. To av politimennene har ølflasker i hånda, bildene er nemlig tatt på fest.

Men det som bare skulle være et uhøytidelig og morsomt innlegg fra politiet til publikum, har skapt storm på politiets Facebook-side.

Spørrende kommentarer «Politiet fortjener vel å feste like mye som alle andre. Derimot lurer jeg på om det er en god idé å legge ut bilder som disse på Facebook», skriver én bruker.

En annen har lagt igjen følgende beskjed: «Kanskje dere skulle ha lagt ut dette på deres private Facebook-sider istedenfor på politiets Facebook-side, ettersom det var en privat fest på egen tid? Dette er ikke direkte noe som kommer til å gi dere respekt».

Noen mener sågar dette kan være en medvirkende årsak til at noen kaster stein på politiet.

«Til og med politiet har fest i blant» Uavhengig av hvor gyldige argumentene måtte være, er det i skrivende stund blitt lagt igjen 719 kommentarer under innlegget med de to bildene. Mange er negative, noen setter pris på at politiet også gir publikum et litt annet inntrykk av seg selv.

Innlegget er signert gruppesjef Reine Berglund og åpner med følgende setning i store bokstaver: «Til og med politiet har fest i blant».

Med henvisning til det andre bildet, et bilde av livet til en politimann som løfter opp kjolen for å vise fram politiskiftet i liningen på trikoten, har Berglund skrevet: «Som dere kan se på det andre bildet er vi alltid beredt».

Politi-svar høster støtte Det er også nevnte gruppesjef som har svart på flere av de negative kommentarene som er blitt lagt igjen under bildene. Han har altså vært ganske opptatt siden tirsdag da politiet la ut innlegget med de to bildene.

Noen av gruppesjefen Berglunds kommentarer har imidlertid slått meget godt an blant det ellers kritiske publikummet. Blant annet et svar på kommentaren som slo fast at politiet var «homser alle sammen».

«Herlig NN, flott at du og dine kamerater kjenner at dere kan være åpne. Da har vi kommet langt i samfunnet», svarer Berglund, og har høstet 588 såkalte «liker» på tilsvaret.

 «ALLTID BEREDT»:  «Som dere kan se på det andre bildet er vi alltid beredt», skriver politiet om dette bildet. Foto: Huddinge-politiet
«ALLTID BEREDT»: «Som dere kan se på det andre bildet er vi alltid beredt», skriver politiet om dette bildet. Foto: Huddinge-politiet Vis mer