Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Er det slik at presse og medier ikke vet, eller vil forstå, eller ikke ønsker å forstå når de skal stoppe?

Trude Drevland refser pressen.

PRESSE-REFS: Tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland, levnet pressen liten ære under sin tale på Oslo symposium lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PRESSE-REFS: Tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland, levnet pressen liten ære under sin tale på Oslo symposium lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland, levnet pressen liten ære under sin tale på Oslo symposium lørdag.

Trude Drevland, som ble siktet for korrupsjon i den såkalte cruise-saken, mener at pressen gikk over en grense det snaut halvannet året saken var under etterforskning, ifølge VG. Den ble til slutt henlagt, og Drevland renvasket.

- Er det slik at presse og medier ikke vet, eller vil forstå, eller ikke ønsker å forstå når de skal stoppe, spurte Trude Drevland fra talerstolen under den kristenkonservative konferansen Oslo symposium.

- Jeg har i denne dramatiske tiden som jeg har opplevd blitt fortalt at det i store redaksjoner er helt vanlig at det kontinuerlig utvikles konspirasjonsteorier, som det over lang tid forsøksvis jobbes med, etter relativt uortodokse metoder.

Hun understreket at en fri og uavhengig presse er viktig i et demokrati.

- De skal rapportere om uregelmessigheter og overtramp i samfunnet, men det blir feil, alvorlig feil, når pressen overhodet ikke finner balansen, ikke kjenner sine grenser, og tror at dette samfunnsoppdraget gir lov til å gjøre hva som helst, hvor lenge som helst, når som helst, mot hvem som helst, sier Drevland.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media