Er det slik man vinner valgkampen på nett?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PFU lurer på å flytte til Oppland, og skjønner nå hvordan Tore Hagebakken klarte å bli valgt til stortingsrepresentant og dessuten leder av Stortingets kommunalkomité. Etter å ha hørt klassikeren Gjøviksamba og særlig sett musikkvideoen på You Tube, er det ingen tvil: Tore sang seg inn i velgernes hjerter. Nå har han også en plass i PFUs. Hjemstedet til Vazelina Bilopphøggers, Gjøvik-Lyn og Tore har gress grønnere enn Wembley. I all beskjedenhet vil han skryte litt av stedet der han bor. Ingenting er som en tur på Mjøsa, ingenting er så flott som Gjøvik i all sin prakt. For et opplevelsesparadis! Og for en låt! PFU trodde lenge oslokandidaten Hadia Tajik hadde de beste valgkampvideoene på You Tube. Nå vet vi bedre. Søte smil og blodig alvor blekner mot entusiastisk patriotisme.

Onsdag var det siste kveld med gjengen for alle avtroppende stortingsrepresentanter. Gjengen er denne gang stortingsgruppene, som hadde avskjedsfest. PFU hadde ivrige fluer plassert på veggene på Lorry, og ventet spent på at representantene skulle dumme seg ut. Ikke bare tok det tid før de ulike partiene hadde kravlet seg bort til vannhullet i Parkveien. Det største partiet kom aldri fram.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe måtte nemlig sitte til bords på Grand i seks fulle timer, mens statsminister Jens Stoltenberg holdt takketale etter takketale. Hele 22 Ap-representanter gjør nemlig sine siste voteringer i dag. Da de reiste seg fra stolene, var det fryktelig langt og bratt opp bakken. Ingen kom seg til Lorry, bare enkelte representanter fra Høyre og Venstre rakk det som vanligvis er målet med kvelden. De som skulle videre på nachspiel fra Grand, rakk bare nærmeste vannhull.

Flere overnattet dessuten på Stortinget for å rekke voteringen neste dag. De var allerede bekymret fordi opposisjonens mistillitsforslag mot næringsminister Sylvia Brustad skulle opp allerede klokka 10 på formiddagen. Selv om det ikke skulle voteres med en gang, var det flere som rakk oppstillingen. Da voteringen endelig kom, var så godt som alle på plass. Men Thomas Breen sendte sykmelding, og vara måttet innkalles i hurten og sturten for å sikre at flertallet ville beholde Sylvia.

Gårsdagens blideste mann på Stortinget var stortingspresident Thorbjørn Jagland, som etter en etter sigende overstrømmende avskjedstale på Grand kvelden i forveien, fikk klem av Jens. Det har ikke kulturministeren klart ennå.

Trond Giske frir for tida også til velgerne i hjemtraktene, og nærmer seg Snåsamannen når han i et intervju med Byavisa i Trondheim sier at han vil gi mer av kulturpengene til de eldre:

«Jeg har hørt historier om at folk har blitt så oppstemt av en konsert, at de har gått fra rullatoren sin. I Trondheim er det jo mange tilbud gjennom den kulturelle spaserstokken. Et tilbud jeg arbeider for å utvikle til andre deler av landet.»

Det skapte bølger i en vindskeiv venstreside sist fredag, da Klassekampen introduserte sin egen sosialistiske serveringsmodell på sommerfesten sin.

Kanskje var det blitt for skjev fordeling av godene. Det var i hvert fall slutt på moroa allerede klokka elleve, da baren gikk tom for øl, og kortautomaten streiket.

I kveld har Morgenbladet sjansen til å ta ledelsen, når landets 1700 finkulturelle er påmeldt til stor(s)lag på Operataket.

Bloggeren Vampus, også kjent som Heidi Nordby Lunde og Høyres 7.-kandidat i Oslo, meldte via nettstedet Twitter onsdag at hun var med på å sette sammen en ren Høyre-regjering. Ja, det var alkohol med i spillet, innrømmet hun. Fra Civitas sommerfest. PFU skjønner at tenketanken trenger bransjens største omsetning, når det er slike prosjekter de setter seg fore.

Vampus ble sist sett i går kveld, spankulerende opp bakken på vei mot hagefest hos den amerikanske ambassadøren. På jakkeslaget hadde hun festet ett amerikansk flagg og ett republikansk esel. PFU lurer på om hun fortsatt blir invitert, når Obama får utnevnt sin nye demokrat. Men Vampus har nok innyndet seg hos gutta med uniform.