- Er det tilgang til kontroll- panelene eller at det går alarmer dere reagerer på?

Slik gikk det da Dagbladet sjekket datasikkerheten hos telegiganten TDC.

BLINKER RØDT: Styringspanelet reagerer på avvikende temperatur og fuktighet i denne datahallen tilhørende TDC. Foto: Skjermdump
BLINKER RØDT: Styringspanelet reagerer på avvikende temperatur og fuktighet i denne datahallen tilhørende TDC. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) «Datahall 3» står det på ei nettside - hvor det blinker i røde alarmer på skjermen.

Nettadressen tilhører den danske telegiganten TDCs norske hovedkontor. Den aktuelle adressen inngår i en serie IP-adresser med samme eier og type innhold.

- Det dere ser er et overvåkningssystem for varme- og kjølesystemet i en datahall, sier avdelingsdirektør Brede Bergskaug.

Overvåker På hver av sidene Dagbladet åpnet, dukket det opp et web-basert kontrollpanel.

- Er det tilgang til kontrollpanelene eller at det går alarmer dere reagerer på, spør administrerende direktør Ketil Kivedahl da Dagbladet viser ham nettsidene.

- Det er all grunn til at jeg får spørsmål om dette. Men det dere ser er ikke knyttet til vårt sentrale overvåkingssystem, så hackere kan ikke ta seg inn via dette oppsettet, legger han til.

Bransjegigant TDC er den privatiserte etterfølgeren av selskapet som en gang var monopolbedriften TeleDanmark (TD). Selskapet har i dag nærmere ti millioner kunder innen telefoni, bredbånd og TV.

TDC Norge har gjennom oppkjøp av ElTele Øst og Song Networks Norge et betydelig nett av optisk fiber og mange norske kunder, spesielt i de største byene. Selskapet har de siste åra vunnet flere store offentlige bredbåndskontrakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer