HAR SKAPT DEBATT: Listekandidat for Nes Frp, Dag Tveter, skrev et leserinnlegg i Raumnes avis om sin kollega, ordførerkandidat for Nes Arbeiderparti Grete Sjøli. Nå har han sagt unnskyld. Foto: Jan Erik Hæhre, Raumnes
HAR SKAPT DEBATT: Listekandidat for Nes Frp, Dag Tveter, skrev et leserinnlegg i Raumnes avis om sin kollega, ordførerkandidat for Nes Arbeiderparti Grete Sjøli. Nå har han sagt unnskyld. Foto: Jan Erik Hæhre, RaumnesVis mer

- Er det virkelig mulig å bli ordfører i Nes bare ved å være rund, blid og ha noen fagforeningskurs?

Frp-politiker med krasse ord mot Ap-politiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «I løpet av sommeren og høsten i år har min tillit til det norske demokrati fått et kraftig skudd for baugen. Er det virkelig mulig, slik det politiske bilde i Nes ser ut for øyeblikket, å bli ordfører i Nes bare ved å være rund, blid og ha noen fagforeningskurs? Jeg både gruer meg og gremmes. Tenk deg om før du stemmer. Det er ditt valg».

Etter at avisa Raumnes trykket dette leserinnlegget i går, signert listekandidat for Nes Frp, Dag Tveter, har debatten rast lokalt.

- Aldri opplevd liknende Flere har tatt til motmæle mot Tveter, og mener det var ufint av ham å bruke ordet «rund» om sin kollega, Grete Sjøli, ordførerkandidat for Arbeiderpartiet.

- Jeg har siden 1985 drevet valgkamp og har aldri opplevd liknende personkarakteristikker av en politiker før, sier Aps stortingsrepresentant fra Nes, Sverre Myrli, til Romerikes Blad.

Tveter selv mener han ble misforstått.

- Det ble oppfattet på en annen måte enn det jeg mente. Jeg brukte ordet «rund», og da ble det forstått til at det handlet om vedkommendes fysikk. Det er helt feil. Jeg mente å skrive at politikken hennes er rund, sier han til Dagbladet.

- Hva mener du med at politikken er «rund»?

- Vedkommende gir ingen klare svar på hva hun står for. Når man er ordførerkandidat så må man gi noen klare svar på hva man står for, sier Tveter, og legger til:

- At dama er blid er det ikke den minste tvil om, hun er blid som ei sol. Men det er ikke dermed sagt at man er en dyktig politiker.

- Ser at det ikke var smart - Skjønner du at det ble oppfatta på en annen måte?

- Jeg burde ha valgt noen andre ord. Jeg ser at det ikke var smart. Det er synd. Jeg mente ikke å angripe henne som person, jeg mente å sikte til politikken hennes, sier han.

Ordførerkandidat Grete Sjøli ønsker ikke å kommentere hva hun mener om leserinnlegget.

- Jeg har valgt å ikke kommentere det. Han har bedt om unnskyldning, og da lar vi det stå sånn, sier hun.

Gjennom Facebook har Nes Frp lagt ut en melding om at de ikke stiller seg bak Tveters leserinnlegg. Innlegget er skrevet under av leder i Nes Frp, Liv Gustavsen, og gruppeleder i Nes Frp, Tove Nyhus. Nyhus er samboer med Dag Tveter, ifølge Romerikes Blad.

«Nes FrP stiller seg ikke bak dagens leserinnlegg i Raumnes fra listekandidat Dag Tveter. Leserinnlegget står for Tveters egen regning, og det er ikke Nes Frp?s syn. Nes FrP ønsker å drive en redelig valgkamp, og vi vil vinne stemmer i valget 13. og 14. september på grunn av vår innsats i lokalpolitikken».

Nes FrP stiller seg ikke bak dagens leserinnlegg i Raumnes fra listekandidat Dag Tveter. Leserinnlegget står for Tveters...

Posted by Nes FrP on Saturday, August 29, 2015