SOMMERJOBB: - Du blir sendt ut på ett lønnet oppdrag per uke, for å gi noen som trenger det et lite avkvekk fra virkeligheten, skriver Donald Duck i stillingsannonsen.
SOMMERJOBB: - Du blir sendt ut på ett lønnet oppdrag per uke, for å gi noen som trenger det et lite avkvekk fra virkeligheten, skriver Donald Duck i stillingsannonsen.Vis mer

Er dette årets morsomste sommerjobb?

Donald Duck utlyser en sommerjobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hun eller han som får jobben som en omreisende, høytlesende Donald Duck i sommer må gjerne kunne kvakke litt, sier Marius Molaug, redaktør for Donald Duck i Norge til Dagbladet.

Men det er ikke et absolutt krav.

Lese for barn - Personen trenger ikke ha en feil på stemmebåndet, men det er en fordel om han eller hun er god til å snakke med folk - særlig til barn. Det er fint om personen er impulsiv og morsom, og ulike dialekter og stemmeleier kommer absolutt godt med, sier redaktøren, som tilføyer at han egentlig ikke helt vet hva han ser etter, eller hva det faktisk skal til for å få jobben som Donald-oppleser.

Men han leter altså etter tre personer som skal kunne påta seg sommerjobben som Donald Duck.

- Avkvekk På finn.no skriver de at personen som får vikariatet vil reise rundt i landet og lese høyt fra tegneseriebladet.

«Bli en høytleser av Donald Duck & Co! Er du en livlig historieforteller, som byr på seg selv og liker Donald? Da kan du søke en sommerjobb litt utenom det vanlige. Som høytleser av Donald vil du bli sendt ut på ett lønnet oppdrag per uke, for å gi noen som trenger det et lite avkvekk fra virkeligheten,» heter det i jobbannonsen på finn.no.

- Vi er veldig spente på hvem som kommer er til å søke. Jobben går nok til den som er best til å by på seg selv og til å leve seg inn i de forskjellige rollene og historiene, sier Molaug og utdyper:

- Vi ønsker å bringe leseglede til barna. Vi er mange som har vokst opp med høytlesning, og ønsker at flere unge i dag skal få oppleve det samme. Også mener vi jo at dette må være landets morsomste sommerjobb.

Ikke Onkel Skrue-lønn - Vi synes i alle fall at det er veldig morsomt og vi gleder oss til å gi Donald til folket. Tenk å få betalt for å lese Donald på jobben, sier Molaug.

- Ja, apropos betalingen. Blir det Onkel Skrue-lønn?

-  Vi får i såfall håpe at Onkel Skrue er i det gavmilde hjørnet. Det blir i alle fall ingen Donald Duck-lønn, men nøyaktig beløp har vi ikke helt bestemt ennå.

LYSER UT STILLING: Marius Molaug, redaktør for Donald Duck i Norge leter etter personer som kan påta seg sommerjobben som Donald Duck. Foto: Privat
LYSER UT STILLING: Marius Molaug, redaktør for Donald Duck i Norge leter etter personer som kan påta seg sommerjobben som Donald Duck. Foto: Privat Vis mer