Er dette bare svindel?

Motorsykkel verdt 148 990 kr for 97 kr? Lotteritilsynet advarer mot omstridt nettauksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 52 tommers flatskjerm til 26 kroner? Eller motorsykkel til 97 kroner?

Det høres for godt ut til å være sant. Og det er det også. Selv om nettopp det er to av lokkeprisene på nettstedet Hitbid som markedsfører seg direkte mot norske forbrukere med auksjoner der prisen stiger med 1 øre per bud.

Hvert bud koster mellom 10 og 15 kroner. For hvert bud som kommer inn, blir auksjonstida forlenget med to til tre minutter.

Fortjenesten til bakmennene er potensielt skyhøy. Det er umulig å si om riktig bud vinner, om selskapet selv la inn bud for å høyne prisen eller om det var en reel auksjon i det hele tatt.

- Legg ned

Lotteritilsynet sendte tidligere i sommer et brev til selskapet der de ba selskapet legge ned eller endre virksomheten.

Tilsynet konkluderer i brevet med at tjenesten ikke kunne regnes som en auksjon, men at det er et lotteri og at det derfor er ulovlig.

- Vi mener at vilkårene for lotteri i lotteriloven er oppfylt ved at det både foreligger innskudd, gevinst og at det er helt eller delvis tilfeldig hvem som vinner auksjonene. Dette kan ikke regnes som en vanlig form for auksjon. Det er umulig å vinne på bakgrunn av kunnskap eller ferdighet, sier Marlen Sørensen, rådgiver i Lotteritilsynet, til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.