Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er dette definisjonen av å ha for mye penger?

Sjeik Hamad har fått inngravert navnet sitt på øya i Abu Dhabi, slik at det skal kunne sees fra verdensrommet.

SKREVET I SAND:  I flere uker har Al Nahyans arbeidsfolk jobbet med å inngravere navnet til sjeiken i øya Al Futaisi. Navnet skal kunne sees fra verdensrommet. Foto: Google Earth
SKREVET I SAND: I flere uker har Al Nahyans arbeidsfolk jobbet med å inngravere navnet til sjeiken i øya Al Futaisi. Navnet skal kunne sees fra verdensrommet. Foto: Google Earth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Noen nøyer seg med å tråkke opp navnet sitt på stranda. Andre drar det litt lengre.

Sjeik Hamad Bin Hamdan Al Nahyan (63) har trolig overgått det meste. Ifølge Forbes har al Nahyan innleid arbeidskraft fra Pakistan og Bangladesh, og de har jobbet i ukevis med å inngravere fornavnet hans på øya Al Futaisi i Abu Dhabi.

Bokstavene er i underkant av én kilometer høye. Fra H-en til D-en er det om lag tre kilometer. Navnet er, som man kan se på bildene, godt synlig i Google Earth.

H-en begynner ved kysten, noe som gjør at de kan fylle bokstavene med vann. Så langt har de kommet halvveis med å fylle opp bokstavene.

Al Nahyan, også kjent som «Regnbuesjeiken», skal etter sigende eie øya Al Futaisi. Han er ikke kjent som en mann som holder en lav profil hva angår rikdom. Al Nahyan eier ifølge Forbes mer enn 200 biler.

Han har også bygd et gigantisk bilmuseum, som sies å være eksakt én milliondel av jorda i størrelse.

Av mer samfunnsnyttige prosjekter, har han donert en hel avdeling for operasjon av nyrestein til et offentlig sykehus i Marokko, hvor han også betaler lønna til de ansatte, skriver Daily Mail.