Er dette en kodet attentat-melding mot presidentbror?

Kryssordguru avhørt av Hugo Chaves' agenter i Venezuela.

KODET? Venezuelas kryssordguru Neptali Segovia fikk besøk av etterretningsagenter etter at han hadde laget et kryssord i avisen Ultimas Noticias med ord som vekket oppmerksomhet i presidentens sirkler. Foto: Reuters/Ultimas Noticias/Scanpix
KODET? Venezuelas kryssordguru Neptali Segovia fikk besøk av etterretningsagenter etter at han hadde laget et kryssord i avisen Ultimas Noticias med ord som vekket oppmerksomhet i presidentens sirkler. Foto: Reuters/Ultimas Noticias/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venezuelas kryssordguru Neptali Segovia fikk besøk av etterretningsagenter etter at han hadde laget et kryssord i avisen Ultimas Noticias med ord som vekket oppmerksomhet i presidentens sirkler.

På statlig direktesendt TV ble Segovia denne uka beskyldt for å ha en skjult melding om et attentat mot president Hugo Chavez' bror Adan i flere av løseordene - nettopp fordi ordet A-D-A-N er et av løseordene i kryssordet, i tillegg til ordene for drepe og en serie maskingeværild.

- Dette er en melding. Slike meldinger ble ofte brukt under andre verdenskrig, sa Perez Pirela i TV-sendingen.

- Kodet attentatplan Han hevder at en gruppe matematikere, psykologer og andre har undersøkt det spanskspråklige kryssordet og konkludert med at det var en kodet attentatplan.

Segovia har nektet for å ha en skjult agenda bak sine kryssord, og besøkte frivillig etterretningstjenesten for å gi sin versjon. Etterpå dukket agenter opp i avisens lokaler.

- Jeg gikk dit fordi ingen er mer interessert i å få oppklart dette enn meg. Jeg har ingenting å skjule, sier Segovia til sin egen avis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer