Er dette en kodet attentat-melding mot presidentbror?

Kryssordguru avhørt av Hugo Chaves' agenter i Venezuela.

KODET? Venezuelas kryssordguru Neptali Segovia fikk besøk av etterretningsagenter etter at han hadde laget et kryssord i avisen Ultimas Noticias med ord som vekket oppmerksomhet i presidentens sirkler. Foto: Reuters/Ultimas Noticias/Scanpix
KODET? Venezuelas kryssordguru Neptali Segovia fikk besøk av etterretningsagenter etter at han hadde laget et kryssord i avisen Ultimas Noticias med ord som vekket oppmerksomhet i presidentens sirkler. Foto: Reuters/Ultimas Noticias/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Venezuelas kryssordguru Neptali Segovia fikk besøk av etterretningsagenter etter at han hadde laget et kryssord i avisen Ultimas Noticias med ord som vekket oppmerksomhet i presidentens sirkler.

På statlig direktesendt TV ble Segovia denne uka beskyldt for å ha en skjult melding om et attentat mot president Hugo Chavez' bror Adan i flere av løseordene - nettopp fordi ordet A-D-A-N er et av løseordene i kryssordet, i tillegg til ordene for drepe og en serie maskingeværild.

- Dette er en melding. Slike meldinger ble ofte brukt under andre verdenskrig, sa Perez Pirela i TV-sendingen.

- Kodet attentatplan Han hevder at en gruppe matematikere, psykologer og andre har undersøkt det spanskspråklige kryssordet og konkludert med at det var en kodet attentatplan.

Segovia har nektet for å ha en skjult agenda bak sine kryssord, og besøkte frivillig etterretningstjenesten for å gi sin versjon. Etterpå dukket agenter opp i avisens lokaler.

- Jeg gikk dit fordi ingen er mer interessert i å få oppklart dette enn meg. Jeg har ingenting å skjule, sier Segovia til sin egen avis.

Polarisert klima Segovia, som har skrevet kryssord for avisa i mer enn 17 år, mener beskyldningene er latterlige.

Mens saken tolkes som komisk for noen, illustrerer dette det svært polariserte klimaet i Venezuela, skriver Reuters.

Chavez har tidligere beskyldt opposisjonsledere for å planlegge vold under valgkampen til presidentvalget i oktober.