Er dette en signatur?

- Ja, hevder politiet som vil dømme en 18-åring for 130 tagge-tilfeller. I byretten vil de vise 270 graffiti-bilder som de mener kun oslogutten kan stå bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet, politikerne, Oslo Sporveier, handelsstanden og taggerne - alle venter på svar fra byrettsdommer Claus Brynildsen som i dag startet en omfattende taggerettsak i Oslo byrett. En 18-åring skal i perioden høsten 1996 til sommeren 2000 ha tagget ved 130 tilfeller.

Politiet har bare tatt ham på fersk gjerning noen få ganger, men fordi han da skrev «Yeva», mener de at han står bak alle «Yeva-»merkene rundt om i Oslo.

- Personlig signatur

Dersom byretten er enig, går oslotaggerne en vanskelig framtid i møte. Flere store taggesaker står for tur i høst, og denne saken vil trolig statuere eksempel. Dersom byretten ikke mener at en tag er det samme som en signatur som bare en person kan stå bak, frykter politiet at det blir vanskelig å komme tagginga til livs.

- Vi vil føre bevis for at «Yeva» er den tiltaltes personlige signatur, sa aktor Ståle Kihle i retten.

Frykter rettssikkerhet

18-åringen har innrømmet 34 taggeforhold. Han benekter ikke de andre tilfellene, men sier at han ikke kan huske hendelsene.

- Det er farlig for rettssikkerheten dersom retten godtar aktors argumentasjon. Hvem som helst kan skrive Yeva på en vegg, sier forsvarer Arild Langenes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer