Er dette et av verdens første dyr?

Coco Pops-liknende fossiler kan være 650 millioner år gamle svamper.

SJUENDE FAR I HUSET-SVAMP? Forskere fra Princeton-universitetet hevder de har funnet fossile rester av opptil 650 millioner år gamle svamper. Levningene, her vist i blått, er rundt én centimeter lange, irregulært formet og med et nettverk av indre kanaler, sier forskerne. Foto: ADAM MALOOF
SJUENDE FAR I HUSET-SVAMP? Forskere fra Princeton-universitetet hevder de har funnet fossile rester av opptil 650 millioner år gamle svamper. Levningene, her vist i blått, er rundt én centimeter lange, irregulært formet og med et nettverk av indre kanaler, sier forskerne. Foto: ADAM MALOOF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fossile funn av primitive svamper som bodde i havet for mellom 640 og 650 millioner år siden, kan føre til at tidspunktet for når dyreliv oppsto må skrus tilbake, mener et forskerteam ved Princeton University.

Om påstandene holder vann, er levningene funnet i Sør-Australia minst 70 millioner år eldre enn andre publiserte funn av fossile dyr, ifølge studien i sist nummer av tidsskriftet Nature Geoscience.

Dyr er definert som organismer tilhørende riket Animalia eller Metazoa.

Forskerne mener dette er det første direkte beviset for at dette livet kan ha eksistert i forkant av den såkalte «snøballjorda». Hypotesen sier hele Jorda var dypfryst og dekket av is under det som var en av historiens verste istider.

Overlevde snøballjorda - Ingen forventet at vi skulle finne dyr som levde før denne istiden. Og siden dyreliv sannsynligvis ikke utviklet seg to ganger, blir vi plutselig konfrontert med spørsmål om hvordan slektninger av disse svampene greide å overleve «snøballjorda», sier leder av studien, professor Adam Maloof, i en uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer