- Er dette et fengsel?

Tidligere amerikansk fengselsdirektør besøkte norsk fengsel og fikk sjokk over soningsforholdene.

- MÅTTE BLUNKE: James Conway (t.h.) var i åtte år sjef for det beryktede Attica-fengselet i delstaten New York, der 39 personer mistet livet i et fangeopprør i 1971 Nå har han besøkt Halden fengsel, og ble sjokkert over det høye komfortnivået. Her er han avbildet med assisterende fengselsdirektør Jan Strømnes i Halden fengsel. Foto: Privat
- MÅTTE BLUNKE: James Conway (t.h.) var i åtte år sjef for det beryktede Attica-fengselet i delstaten New York, der 39 personer mistet livet i et fangeopprør i 1971 Nå har han besøkt Halden fengsel, og ble sjokkert over det høye komfortnivået. Her er han avbildet med assisterende fengselsdirektør Jan Strømnes i Halden fengsel. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): James Conway har 38 år bak seg i det amerikanske fengselsvesenet. I åtte år var han sjef for det beryktede Attica-fengselet i delstaten New York, der 39 personer mistet livet i et fangeopprør i 1971.

Han gikk av med pensjon i 2010, men i fjor besøkte han en rekke skandinaviske fengsler sammen med finsk fjernsyn for å lage en dokumentar.

Denne helgen snakket Conway ut om sine inntrykk av nye Halden fengsel i lokalavisa Batavia News.

Det norske fengslet, som åpnet i 2010, har vekket stor oppsikt internasjonalt med sin høye grad av komfort. Conway ble veldig overrasket over det han fikk se i Norges nye superfengsel.

— Jeg hadde lest litt om Halden fengsel på forhånd, men da jeg kom var det vanskelig for meg å skjønne at jeg var i et fengsel, sier Conway til Dagbladet.

Les også: Halden fengsel nominert til interiørpris.

Nitommers skjerm Mens han styrte Attica-fengselet slet han med å få nok penger til å male de gamle dusjene.

I Halden så han et fangebibliotek som var bedre enn bibliotekene på mange av skolene i hans nærområde i USA, lydstudio for fangene og celler med egne flatskjermer og kjøleskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer