Er dette framtida?

Se bilen som gjør seg like godt i lufta som på bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I alle tider har mennesker drømt om framtida. De siste årtiene har det vært særlig en ting flere av oss har gått og ventet på: Den flygende bilen.

Ledd i framtidsvisjoner fra barneskolen til storbedriftenes tegnebord, men enn så lenge en fjern drøm.

Fram til nå. Det nederlandske selskapet Pal-V har gjennomført en intens måned med tester av sin flygende bil, som går under samme navnet som selskapet. Pal-V står for Personal Air and Landing Veichle (personlig luft og landingsfartøy på godt norsk).

Bilen, eller gyrokopterbilen som det egentlig dreier seg om, har samme toppfart på bakken som i lufta. Den skal gjøre rundt 180 kilometer uansett om den har underlag eller ikke. Letter gjør den på en strekning på 165 meter.

- Du kan velge selv: Du kan enten kjøre bilen som en vanlig bil, eller du kan fly som i et fly. Så hvis du vil fly over fjellet, kan du gjøre det og så kjøre videre på den andre siden, sier Robert Dingemanse, stifter av selskapet.

Det å fly over fjell er kanskje ikke noe de fleste av oss ville hatt behov for daglig. Men Dingemanse påpeker at du kan bruke flybilen til noe litt mer nyttig også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer