Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er dette Kadhafis «avdøde» sønn?

Khamis Kadhafi (27) hilser folket på libysk TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Muammar Kadhafis sønn Khamis (27) døde i et selvmordsangrep på familiepalasset i Tripoli 13. mars. Det er iallfall hva de aller fleste medier har meldt. Men den angivelig avdøde yngstesønnen - eller noen som likner svært mye på ham - opptrådte i natt på libysk TV, melder Reuters.

I innslaget, som den statlige kanalen hevder ble sendt live, lar den svært Khamis-liknende offiseren seg hylle av folket fra et kjøretøy på palassområdet, mens livvakter prøver å hindre folk i å komme ham for nær.

Libya har hele tida avvist at Khamis, leder for en spesialbrigade i hæren, døde i kamikazeangrepet utført av opprøreren Muhammad Mokhtar Osman, som krasjet flyet sitt i Bab al-Aziziya-komplekset. Det var da også opprørsmediet Al Manara Media som først meldte om dødsfallet.

Meldingen om Khamis' død er aldri blitt bekreftet, men flere medier, bl.a. ABC News og Al Arabiya, har brakt nyheten videre, selv om f.eks. Al Jazeera hele tida har klassifisert opplysningen som et rykte.

At Khamis ikke er blitt sett siden sin angivelige død har knapt bidratt til å dempe ryktene, men libyske myndigheter håper åpenbart at de nye TV-bildene skal overbevise verden om at Khamis Kadhafi lever i beste velgående og er tilbake i offentligheten.

MEKTIG: Khamis Kadhafi leder, eller ledet, det som anses som den libyske hærens best trente avdeling, Khamis-brigaden. Foto: PRIVAT
MEKTIG: Khamis Kadhafi leder, eller ledet, det som anses som den libyske hærens best trente avdeling, Khamis-brigaden. Foto: PRIVAT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media