Er dette Kong Salomos miner?

Bibelsk, myteomspunnet og ufattelig rik på gull og edle steiner. Nå kan hans gruver være funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I 3000 år har Salomos rikdom - og minene eller gruvene som var kilden til dette - vært sagnomspunnet og gjenstand for mange godnatthistorier og eventyr både i bøker og på film.

Ifølge det gamle testamentet var Kong Salomo først og fremst kjent for sin store visdom og enorme rikdom. Han var sønn og tronarving til Kong David, og dermed den tredje kongen av Israel og Judeah.

Stor i både bibelen og koranen

Han skal ifølge bibelen ha bygget det første tempelet i Jerusalem, og får æren for den mest gyldne epoken i hebraisk kultur gjennom sin 40 år lange regjeringstid som konge i det hellige landet.

Også i Koranen hylles han som en stor og mektig profet (Suleyman), med legendarisk visdom og overnaturlige evner til å kommunisere med, og kontrollere naturen og elementene.

Men svært lite av denne storheten kan bevises nesten 3000 år etter hans død, og blant historikere strides det om hvorvidt den storslåtte kong Salomo virkelig var så stor og kulturen så avansert - ja, om han i det hele tatt har eksistert eller rett og slett ble diktet frem av bibelens skribenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer