FRA PRIVATETTERFORSKER: Dette bildet skal angivelig vise tyske Marvin (6) og hans far Matthias Engl (43) på Tøyen i Oslo 4. november i fjor. I kveld ringte en mann til Dagbladet som hevder bildet viser ham og datteren på bussholdeplassen i Tøyengata. Foto: Privat
FRA PRIVATETTERFORSKER: Dette bildet skal angivelig vise tyske Marvin (6) og hans far Matthias Engl (43) på Tøyen i Oslo 4. november i fjor. I kveld ringte en mann til Dagbladet som hevder bildet viser ham og datteren på bussholdeplassen i Tøyengata. Foto: PrivatVis mer

Er dette Marvin (6)?

På grunn av dette bildet fra Tøyen, leter tyske Sabine Engl (44) etter sønnen i Oslos gater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Sabine Engl fra Kaiserslautern i Tyskland har ikke sett sønnen Marvin (6) på seks måneder. Da Dagbladet traff henne i går, var hun på leting etter sønnen i Oslo, med en journalist og en fotograf fra den tyske tv-kanalen ZDF på slep.

• Hvis du kjenner til personene på bildet, ta kontakt med Dagbladet på 2400@db.no

Marvin har vært savnet siden 16. oktober i fjor. I sin aller første skoleferie, skulle han tilbringe første uka med sin far Matthias Engl (43), for deretter å komme tilbake til mora som har eneomsorgen for ham. Men far og sønn dukket aldri opp. Faren er også tysk statsborger.

- Jeg vil så gjerne ha Marvin tilbake. Datteren min på 14, som har en annen far, savner også lillebroren sin veldig, sier Sabine Engl.

Bilde på TøyenGrunnen til at hun leter etter Marvin i Oslo, er et bilde skaffet til veie av et tysk privat etterforskningsfirma som har forgreninger i Norge. Bildet, som er tatt 4. november 2009, viser angivelig Marvin og Matthias Engl på Tøyen i Oslo.

- Jeg er helt sikker på at det er dem på bildet. Jeg har sett det blåst opp i størrelse i et dataprogram og er ikke i tvil. Etterforskerne sier det er dem med 91 prosent sikkerhet. Folk som kjenner min eksmann sier de er helt sikre på at det er ham på bildet, sier den fortvilte mora.

SAMMEN: Marvin (6) sammen med mamma Sabine Engl (44) på første skoledag i fjor. Foto: Privat
SAMMEN: Marvin (6) sammen med mamma Sabine Engl (44) på første skoledag i fjor. Foto: Privat Vis mer

Sent i kveld ringte en mann til Dagbladet. Han hevder personene på bildet i Tøyengata er ham og datteren.

Tv-kanalen ZDF, som viste et innslag om saken hennes i april, har hjulpet Sabine Engl med å få møter med norske myndigheter og politi. De har vært i Norge siden mandag.

- Han trenger mora si- Jeg kan ikke annet enn å gå ut fra at de fremdeles befinner seg i Norge. I dag har jeg hengt opp etterlysningsplakater på ulike lekeplasser i Oslo. Jeg må gjøre alt selv. Politiet trenger en adresse å gå etter, sier de, men det har jeg jo ikke, sier Sabine Engl.

Kripos bekrefter overfor Dagbladet at de kjenner til saken.

- Interpool Oslo er et bindeledd mellom tysk og norsk politi i denne saken. Gutten er etterlyst via Schengensystemet (SIS), sier Leiv-Rune Gully, informasjonsrådgiver i Kripos.

FORTVILET: Sabine Engl (44) savner sønnen Marvin (6) som ble bortført av sin far for seks måneder siden. Foto: Lars Eivind Bones
FORTVILET: Sabine Engl (44) savner sønnen Marvin (6) som ble bortført av sin far for seks måneder siden. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Han henviser til tysk politi for ytterligere informasjon om saken.

Det har så langt ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra tysk politi. De vil komme tilbake til saken i neste uke.

- Vanskelig sakDet internasjonale sikkerhetsfirmaet ABP World Group Ltd., som jobber en del med barnebortføringssaker, har sett på saken til Sabine.

- Dette er en vanskelig sak med få spor, sier Martin Waage, daglig leder for den europeiske avdelingen av ABP World Group Ltd..

Han mener det kompliserer saken ytterligere at foreldrene er fra samme land.

BORTFØRT: Marvin Engl (6). Foto: Privat
BORTFØRT: Marvin Engl (6). Foto: Privat Vis mer

- Vet vi ofte hvor bortføreren og barnet oppholder seg, men i denne saken leter vi fortsatt etter dem, sier Waage.

- Blir ikke prioritertSlike saker er vanskelige fordi politiet både i Tyskland og Norge ofte ser på dette som et personlig henseende, ifølge Waage.

- Slike saker har liten eller ingen strafferamme, og da blir de heller ikke prioritert, mener Waage.

Sabine Engl sier eksmannen har vært i Oslo et par ganger tidligere i søken etter jobb.

Norsk politi har sagt til henne at de trenger en formell forespørsel fra tysk politi for å gå inn i saken. Engl har også hatt møter med Justisdepartementet og Den tyske ambassaden i Norge, og hun skal møte en norsk privatetterforsker om saken før hun returnerer til Tyskland.

PLAKAT: Mamma Sabine Engl (44) hengte opp etterlysningsplakater på lekeplasser i Oslo i går.
PLAKAT: Mamma Sabine Engl (44) hengte opp etterlysningsplakater på lekeplasser i Oslo i går. Vis mer

- Hvis min eksmann leser dette vil jeg si til ham: Gi meg sønnen min tilbake. Marvin trenger mora si og resten av familien. Ikke gi ham historier om at mora hans ikke vil ha ham lenger. Det er slett ikke sant, sier Sabine Engl.

Justisdepartementet vil ikke kommentere hvorvidt de kjenner til denne saken.

- Vi kommenterer ikke enkeltsaker, sier Trond Øvstedal, informasjonsrådgiver i Justisdepartementet.

BORTFØRTE SØNNEN: Sabine Engl hengte også opp etterlysningsplakat med bilde av sin eksmann.
BORTFØRTE SØNNEN: Sabine Engl hengte også opp etterlysningsplakat med bilde av sin eksmann. Vis mer