Er dette Norges varmeste arbeidsplass?

Baker brød i 38 varmegrader. Vi vil ha ditt heteste bilde!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• HAR DU EN VARM ARBEIDSPLASS? Send oss epost eller en MMS/SMS til 2400 med ditt «heteste» bilde, eller tips oss på 24 00 00 00!

(Dagbladet.no): Dårlige vante nordmenn jubler over tropenetter og varmerekord. Strendene er stappfulle av mennesker som bader og slikker sol. Søndag var det 32,1 grader på Notodden, 32,0 i Drammen, 31,8 på Kongsberg, 31,6 i Veggli og 31,3 på Gvarv.

Fint det. Men ikke når man er på jobb!

38 grader på jobben

Når er det så varmt at du kan gå fra jobb? Les svarene fra nettmøtet med Arbeidstilsynet her., En grei arbeidstemperatur ligger mellom 19-26 grader, ifølge Grete Tjærandsen i Arbeidstilsynet.

På bakeriet Godt Brød på Bislett er det 38 varmegrader. Foran bakerovnen er det enda varmere. Svetten sildrer på Dagbladets medarbeidere etter bare noen sekunder på det glovarme kjøkkenet.

På kjøkkenet jobber det fire jenter.

- Vi har ikke noe termometer her nå. Vi hadde et før, men det ble ødelagt fordi det var så varmt, forteller Johanne Hjelle Nitter (21) til Dagbladet.no.


Drikker masse vann

- Ingen har svimt av ennå, men av og til har vi lurt på når det kommer til å skje, sier en av jentene, og ler.

Hun forteller at hun klarer seg rimelig greit så lenge hun tar godt med pauser. 

- Jeg drikker vann hele tida, har ei flaske som jeg fyller opp i ett. Når det er lite folk her kan vi gå ut i bakgården og lufte oss, sier bakerassistent Maren Skorpen.

- Men vi klager ikke altså, sier Johanne.

Hun gleder seg aller mest til å vaske kjølerommet etter flere gloheite timer i butikken og bakeriet.

Godt Brød baker alt de selger selv, derfor står bakerovnene på fra ett om natta til bakeriet stenger om ettermiddagen. Da er det ikke til å unngå at det blir varmt.

- En dag fikk vi is av en kunde. Det var veldig hyggelig, sier Maren.

Dobbel saltomortale

Noen få kilometer unna bakerovnen på Bislet forsvinner fire gutter uti fjorden med et plask.

Tiendeklassingene har allerede gjort seg ferdig med hele ungdomsskolepensum, og er derfor på stranda med hele klassen.

- Vi har siste skoledag 20 juni, men er ferdig med alle eksamener og alt allerede. Torsdag var vi i Frognerbadet med klassen, forteller Jørgen Rudolph (15), Eirik Sandberg (16), Marius Vollaløkken (16) og Nikolai Bach Goldin (15).

- Stakkars jenter

De føler med jentene på bakeriet.

- Huff, stakkars. Jeg håper de har godt betalt.

I Oslo i går formiddag lå temperaturen på rundt 27 grader, og sola steiket fra skyfri himmel. Ifølge tiendeklassingene var badetemperaturen ikke veldig langt unna. 

- Det må være rundt tjue grader i vannet. Det er deilig! Men jeg kan ikke huske at det har vært så varmt så tidlig før, jeg leste et sted at det var varmerekord. Det må være klimaendringene, mener Nikolai.

Han er ikke langt unna riktig badetemperatur: Ifølge NRK Reiseradioen ligger badetemperaturen på Bygdøy på 19 grader.

Kaldere i morgen

Vanligvis drar guttene til Frognerparken eller Frognerbadet når skoledagen er over, men ingenting er bedre enn å tilbringe hele skoledagen utendørs.

- Lærerne sitter på en annen del av stranda, sier guttene.

Hva de skal gjøre resten av skoledagene? Blant annet by-orientering i Oslo. Og egen Oscar i kortfilm. Deretter starter sommeren for fullt.

Men ifølge værmeldinga må du gjøre det nå hvis du skal nyte varmen til fulle.

Allerede tirsdag blir det kjøligere på østlandet, ned mot 15 grader på kvelden. Resten av uka vil temperaturen ligge i underkant av 20 grader. Varmt nok, vil sikkert enkelte si.

I hvert fall de som jobber...

SJEKK VÆRET PÅ DAGBLADET.NO: Vi har værmeldinga for 7 500 000 steder i hele verden

SOMMER I NORGE: Se lesernes sommerbilder - last opp dine egne

AR-GH-K: Ikke all verden å klage på, men 30 grader under en stor mengde lys i bokhandel er i det varmeste laget. Vi fikk nettopp vifte, det hjelper litt.
47 GRADER: Fra Fundo Wheels i Høyanger.
GLASSBLÅSER: Her blåser jeg glass ved Universitet i Sunderland. Riktignok ikke i Norge, og ikke jobb - men studier i England... Blir ikke noe kalder av den grunn.. Er ganske varmt, glasset holder 1110 grader.. Hilsen Joakim Bergersen
FYRER MED KØL: - Jeg jobber i maskinrommet på dampskipet «Hansteen», som her ligger til kai i Trondheim. Der blir fort over 50 grader nedi her når vi fyrer godt, forteller Petter Haug Jenssen.
SMELTER I SMELTEOVNEN:Her har vi det varmt og godt! Metallet holder cirka 1500 grader og rommet cirka 40 grader ++ på Elkem Bremanger Ovn5. Hilsen Gisle André Tolstadløkken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer