Er dette samme mann?

Politiet mener at denne raneren, som trolig ledet kommandoaksjonen inne i NOKAS-sentralen i Stavanger, kan være identisk med den siktede og etterlyste «Mesterhjernen» (28).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Etterforskerne tror at raneren - som kan bli avslørt på grunn av sin kroppsbygning og ganglag - kan være identisk med den 28 år gamle «Mesterhjernen», som nå er siktet og på flukt fra politiet.

«Mesterhjernen» skal ha blitt observert av overvåkingskameraer i Stavanger. Han har dessuten en kroppsbygning som skiller seg fra andre sentrale personer i det harde ransmiljøet.

Hemmelige avhør

Dagbladet kjenner detaljer i den omfattende etterforskningen, og politiets taktikk for hvordan de skal ta dødsranerne.

Butikken Spy Shop på Oslos østkant er helt sentral i etterforskningen. Pågripelsene av «Mr. X» og «Spionasjebutikkeieren» har ført politiet dypere inn i det harde ransmiljøet på Østlandet. Mye av bakgrunnen for siktelsene mot «Mesterhjernen» og «Skyggen» er omfattende gransking av aktiviteten rundt butikken.

I avhør skal personer med perifer tilknytning til ransmiljøet ha gitt etterforskerne svært interessante opplysninger om navngitte ransmenn. Ifølge Dagbladets opplysninger er det vitneavhør i saken som er helt sentrale og som etterforskerne derfor prøver å hemmeligholde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer