Er dette samme mannen?

42-åring som er siktet i Engla-saken knyttes til to uoppklarte drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 42-åringen som er siktet for bortføringen av forsvunne Engla Juncosa-Höglund skal nå sjekkes mot to uløste drap fra 1994 og 2000.

DNA-prøver fra 42-åringen skal sammenstilles med spor fra drapene på Pernilla Hellgren (31) i Falun og Malin Olsson (16) i Gøteborg, skriver Expressen.se.

42-åringen ble varetektsfengslet tidligere denne uka, mistenkt for å ha bortført 10-årige Engla i Stjärnsund lørdag forrige uke.

- Hans DNA sammenlignes automatisk med alt som ligger i sporregisteret, men jeg har begjært at sammenligningen med spor fra Pernilla-saken skal skje først, sier Leif Nyquist, spaningsleder i Pernilla-drapet, til Expressen.se.

Flere tips om 42-åringen

Etter det Expressen kjenner til, fikk politiet allerede høsten 2006 tips om at 42-åringen kunne være interessant for etterforskningen av drapet på Pernilla. Også politiet fantombilde av Pernilla Hellgrens drapsmann har økt etterforskernes interesse for 42-åringen.

- Den er slående lik. Men det kan jo mange være, sier Leif Nyquist.

Politiet har lenge hatt en teori om at Pernillas drapsmann jobbet som lastebilsjåfør, i likhet med 42-åringen. Drapet på den 31 år gamle kvinnen har også mange likheter med drapet på 16 år gamle Malin Olsson i Gøteborg i 1994. På TV-programmet «Etterlyst» kom det inn tips om at 42-åringen kunne knyttes til drapet på Malin.

HAR LIKHETSTREKK: Til venstre en fantomtegning av Pernilla Hellgrens (31) drapsmann. Til høyre er mannen som er siktet for bortføringen av ti år gamle Engla. Politiet har tidligere mottatt tips som knytter ham til drapet på Pernilla. Foto: POLITIET/EXPRESSEN
HAR LIKHETSTREKK: Til venstre en fantomtegning av Pernilla Hellgrens (31) drapsmann. Til høyre er mannen som er siktet for bortføringen av ti år gamle Engla. Politiet har tidligere mottatt tips som knytter ham til drapet på Pernilla. Foto: POLITIET/EXPRESSEN Vis mer

En tredje sak som 42-åringen knyttes til, er et seksuelt overgrep mot en kvinne i Sandviken i 2006.

- Ja, han er interessant for mange slags saker, men vi har ingen beviser enda. DNA-søkningen kan kanskje gi oss mer arbeid, sier Sven-Åke Petters, pressetalsmann for Dalarna-politiet.

- Nye spor

Politiet uttalte tidligere denne uka at de ikke har noe håp om å finne 10-åringen i live ute i terrenget der hun sist ble sett. Likevel lette 200 frivillige etter Engla i går. Søndag har også frivillige lett etter den forsvunne jenta.

I går kastet også politiet seg rundt for å undersøke nye interessante steder etter tips, ifølge Expressen.

Selv om ikke disse tipsene ledet til noe, sier politiet at de har nye spor i saken.

Søndag kl. 16 er det planlagt et nytt avhør av 42-åringen.

- Jeg vet ikke hva slags opplysninger politiet har fått fram, sier mannens advokat Jan Kyrö.

Er dette samme mannen?
DREPT I 2000: Pernilla Hellgren (31). Politiet skal sammenligne DNA-prøve fra den siktede 42-åringen med spor fra denne drapssaken.
DREPT I 1994: Malin Olsson (16). Tips gitt til et TV-program knyttet 42-åringen til drapet. Det er også likheter mellom drapene på Pernilla og Malin.
IKKE FUNNET: Engla Juncosa-Höglund (10) forsvant fra Stjärnsund i Sverige lørdag 5. april.