Er dette tidenes dyreste fergebillett?

Bjørn måtte betale 7000 kroner for å få ferga til å snu.

6998 KRONER: 
Bjørn Michalsen fra Arnøya fikk en uvanlig høy regning da han skulle ta ferga i Troms. Foto: Privat
6998 KRONER: Bjørn Michalsen fra Arnøya fikk en uvanlig høy regning da han skulle ta ferga i Troms. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys.no): - Jeg fikk ei regning i hånda fra fergemannskapet for en ekstratur. Den var på 6.998 kroner. Det er jævlig urettferdig. Jeg blir oppgitt, sint og frustrert, sier fergepassasjer Bjørn Michalsen til Nordlys.no.

- Vi sto fem biler igjen når ferga var fylt opp. Tidligere år har de automatisk gått en ekstra tur når biler står igjen. Det gjør de ikke nå. Michalsen bor på Arnøya, ei øy i Skjervøy kommune i Troms. Fergesambandet som knytter øyboerne til fastlandet er et hett tema om dagene.

På grunn av nedskjæringer, går fergen mellom Lauksundskaret på Arnøya til Nikkeby på Laukøya og Storstein på Kågen sjeldnere enn tidligere år.

- Mange andre ferger går automatisk retur om biler ikke kommer med. Da jeg skulle over forrige tirsdag, måtte jeg ringe skipperen og spørre om han kunne snu, sier han.

Les også: Her overvåkes rederiet av fergepassasjerer
Utrolig maktesløst Michalsen roser fergemannskapet for at de tok seg tid, og samtidig reddet resten av dagen hans.

- Rekker du ikke formiddagsferga, må du vente i tre timer. Og da blir du gjerne forsinket til ferga tilbake også. Da tar en tur som i utgangspunktet tar to timer, tar seks-sju timer. Det er så utrolig fortvilende, frustrerende og maktesløst, sier han.

Han mener det er urettferdig at han alene blir sittende med regningen. Han mener fylkesråd for samferdsel, Terje Olsen, bør ta sin del av skylden.

- Jeg har forstått det slik at det er ordre fra fylket å kutte i vårt fergetilbud. Vi trenger enten flere avganger, eller at de går ekstratur når det står biler igjen. Vi blir ikke respektert eller hørt, sier Michalsen.

- Jeg håper i det minste de betaler regninga. Det er jævlig surt å betale 7000 kroner når jeg var der tidsnok.
Ikke rekvidere og sende regning Olsen er på ferie, men stedsfortreder Willy Ørnebakk bekrefter at fylkeskommunen har mottatt en klage fra Michalsen, og at det jobbes med å gi han et seriøst svar på henvendelsen.

- Men jeg må være tydelig på at det fungerer slik i Troms fylke at en privatperson ikke kan rekvidere en hurtigbåt, buss eller ferge helt på egenhånd og deretter sende regningen fra seg, sier Ørnebakk.

Han forteller at det ikke er et ukjent fenomen at det er større trafikk på sommeren, og at biler mange ganger blir stående igjen og vente til neste avgang. Han er blitt varslet om endret situasjon på Arnøy, og forteller at det skal sjekkes på en grundig måte.

- Hviletid og strenge arbeidstidreguleringer påvirker fergetidene. At det noen steder gås returturer uten økonomisk kostnad kan være fordi det ikke går utover den avsatte hviletiden, sier Ørnebakk.

- Men når det nå viser seg at fergemannskapet på Arnøy er villige til å gå en ekstra tur for en privatperson, burde de kunne gå på oppdrag fra andre også.