Er dette tidenes Halloween-pynt?

Ingen vet hvem som spant gigantnettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det mystiske nettet strekker seg nesten 180 meter. Ingen vet hvem som står bak monsternettet i Lake Tawakoni nasjonalpark i USA. Nettet strekker seg over en gangssti i parken og de som er tøffe nok til å gå under kan høre lyden av insekter som kjemper for å komme seg løs.

Det er på det rene at nettet må ha blitt laget av en edderkopp, men ingen vet hvilken art som står bak, eller om det kan ha vært flere som har samarbeidet, skriver Seattle News.

Eventyrland

- I begynnelsen var det så hvitt at det så ut som eventyrland, forteller Donna Garde som jobber i nasjonalparken, som liggerøst for Dallas.

- Nå er det så mange moskitoer i nattet at det har blitt litt brunt. Til tider kan du praktisk talt høre skrikene til millioner av moskitoer som er fanget i nettet.

Det mystiske nettet strekker seg over syv trær, utallige busker og langs bakken.

Diskuterer nettet på nett

Nå herjer diskusjonen om nettet på nettet.

HVEM SPANT NETTET? Diskusjonen går livlig på nettet om hvem som kan stå bak dette edderkoppnettet. Foto: AP/Scanpix
HVEM SPANT NETTET? Diskusjonen går livlig på nettet om hvem som kan stå bak dette edderkoppnettet. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Jeg har hørt fra entomologer fra Ohio, Kansas, British Columbia og alle mulige andre steder, sier Mike Quinn til Seattle Times.

Han er biolog og var den første som la ut bilder på nett av det store nettet.

Dette er et svært uvanlig fenomen skal vi tro en annen ekspert.

- Etter det jeg har hørt kan dette dreie seg om en enganghendelse. Dette er svært, svært uvanlig, sier Herbert «Joe» Pase, entomolog i Texas Forest Service.

Borte til Halloween

Skogvokterne i parken regner med at nettet vil henge til høsten, når edderkoppene dør. Men det er lite trolig at det vil henge i skogen helt til 31. oktober, som er Halloween, den skumleste kvelden i USA.

- Det hadde blitt en bra Halloween-kulisse, ikke sant, sier skogvokter Freddie Gowent.

Det var han som oppdaget gigantnettet for en måned siden.