FIKK LAPPEN: Bilen til lærer Kjell Gauksås i Mandal etter at elevene hans hadde «hevnet» seg før sommerferien. Foto: Lars Erik Sandlie
FIKK LAPPEN: Bilen til lærer Kjell Gauksås i Mandal etter at elevene hans hadde «hevnet» seg før sommerferien. Foto: Lars Erik SandlieVis mer

Er dette tidenes lærerspøk?

Læreren var streng og fikk straff fra elevene i 7C ved Ime skole i Mandal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Noen hundre post it-lapper seinere flirer kontaktlærer Kjell Gauksås av påfunnet på nest siste skoledag: Blandingen av hvit lakk, gule post it-lapper og et par brune rustflekker nederst gjorde den aldrende Caravellen til en blafrende prestekrage.

— Den begynner å dra på åra, denne bilen. Og den har vel ikke vært vasket på noen måneder, sier han til Dagbladet.

Hjelp av kollega Men elevene sier at de først og fremst gjorde det fordi han er streng. På en av lappene sto det for eksempel «der fikk du som fortjent».

— Hehe, jo da, jeg kan nok være litt streng iblant, innrømmer Gauksås.

— Når?

— Tja, generelt mener jeg at man skal være redelige, kunne stå for det man er og gjør, forklarer han. Gauksås forberedte en forestilling da han registrerte at elevene var på vei tilbake fra parkeringsplassen.

Han spurte hva i all verden de gjorde der nede, og ble møtt av sjuendeklassehoder som vendte seg mot bilen hans der nede ved riksveien.

— Jeg fikk hjelp av en kollega til å fjerne lappene. Vi brukte kanskje en ti minutters tid, sier Gauksås.

Har mistanke Han fikk også tekstmeldinger fra bekjente som hadde sett bilen hans, og som lurte på om det var noe spesielt viktig han måtte huske denne dagen.

— Har du noen mistanke om hvilken elev som har tatt initiativ til dette?

— He-he, ja det har jeg nok.