Er dette Tysklands homofinte til Putin?

Tysklands OL-antrekk vekker oppsikt.

DETTE ER INGEN HOMOPROTEST: Dette er det tyske OL-antrekket. Foto: EPA/MARIUS BECKER Scanpix
DETTE ER INGEN HOMOPROTEST: Dette er det tyske OL-antrekket. Foto: EPA/MARIUS BECKER ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-antrekket til de tyske deltakerne i Vinter-OL i Sotsji i vinter har tatt farge av regnbuen. Et flagg i regnbuefarger er homofiles og lesbiskes symbol, slik det har vært i mange år. Det er ikke helt irrelevant for vinterens OL.

Russiske garantier For OL i Sotsji har fått en spesiell opptakt på grunn  av den russiske loven fra i sommer som forbyr det som kalles «homoseksuell propaganda» overfor mindreårige.

Mange har protestert mot loven, men Den olympiske komite IOC sier den har fått forsikringer fra russiske myndigheter om at homofile deltakere og tilskuere til Sotsji-OL i februar ikke skal merke noe til den kontroversielle loven, hvis de ikke driver «propaganda». IOC har på sin side på det sterkeste anmodet deltakere om ikke å demonstrere mot loven.

«Som en homoparade» Antrekket ble vist fram i Düsseldorf, og Den tyske olympiske komite benekter at det skal være en politisk protest i valg av antrekk.

- Antrekket er ikke en protest, sier talsmann for den tyske olympiske komite, Christian Klaue, til Die Tageszeitung.

Men i tyske sosiale medier blir antrekket oppfattet annerledes. «Et klart politisk statement», og «Ser strålende ut, som en homoparade», er meldinger som får stor støtte på sosiale medier, skriver Der Spiegel.