Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er dette ukas mest suverene hevn?

Sjåføren av den store SUV-en fant en kreativ løsning etter at han ikke ble sluppet inn i køen i nok en utrolig dashcam-video fra Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne måneden skrev vi om hvordan det gikk da en russisk drosjesjåfør ikke ble sluppet inn da to filer skulle flettes sammen. Han hentet et balltre, mens mannen som hadde kamera på dashboardet tok fram en liten øks (se video nederst i saken).

Nå har det dukket opp to nye videoer som viser hvordan manglende hensyn i trafikken kan ende i vårt store naboland i øst. I den første videoen, som ligger øverst i saken, får vi se at det kan bli svært vått for deg, hvis du ikke følger glidelåsregelen.

Ukas hevn? En stor SUV prøver å komme seg inn i riktig fil når to filer flettes sammen, men blir ikke sluppet inn av en sølvfarget sedan. Etter flere forsøk på å komme seg inn, velger SUV-en å hive seg ut i motgående felt og gjennomføre en dobbel forbikjøring.

Elegant nok, men det er nå ukas beste hevn venter. SUV-en legger seg nemlig ut på veiskulderen, der det er store vanndammer. Når sedanen, som nektet å slippe ham inn passerer, akselererer SUV-en og gir sedanen en enorm dusj. Ifølge opplasteren på et russisk nettsted for dashcamvideoer hadde i tillegg sedanen vinduet åpent ...

Vi skal ikke dømme om hvem som er verst, men ingen av sjåførenes oppførsel kan sies å være spesielt god.

I det andre eksempelet på hvordan glidelåsregelen fungerer - eller ikke fungerer - i Russland, skal en svart jeep legge seg inn i riktig fil, men blir presset av bilen som filmer det hele. Jeepen kommer seg imidlertid til slutt inn på riktig sted, men som hevn for den lite hensynsløse oppførselen han ble utsatt for, stanser like greit sjåføren midt i veibanen og stikker ut en pistol av vinduet.

Eksplosjon i dashcam-videoer Det er ikke tilfeldig at det kommer svært mange mer eller mindre underholdende dashcam-videoer (videoer filmet med kamera festet på dashbordet, journ.anm.) fra Russland. Russiske Marina Galperina skriver om trenden i New York-magasinet Animal, der hun forklarer hvorfor så mange sjåfører velger å filme når de kjører på russiske veier.

Hvis vi holder hennes teori om at det finnes flere psykopater på veiene i Russland enn andre steder, skriver hun at videobevis i mange tilfeller er den eneste sjansen du har til å bevise at du har blitt utsatt for en forbrytelse og som beskyttelse mot et korrupt politi.

- Russiske domstoler liker ikke anklager uten håndfaste bevis. De liker imidlertid å sende folk i fengsel for kriminelle handlinger og ødeleggelse av eiendom, hvis det er videobevis. Dette er årsaken til eksplosjonen av videoer som viser potensielle voldsmenn som trekker seg når det ropes «Dette blir filmet, jeg ringer politiet!», skriver Galperina.

I tillegg til disse åpenbare fordelene av å ha videobevis for alt du foretar deg på veien, får altså både russerne selv og vi andre gleden av å se små og store hendelser fra hverdagslivet i den russiske trafikken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!