Er dette verdens eldste mor?

Rajo (ca. 70) ble mamma i november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En indisk kvinne som hevder å være 70 år ble mamma for første gang 28. november. Den lille jenta ble tatt med keisersnitt og er et prøverrørsbarn, skriver AP.

Både mor og datter er i god form etter fødselen, det bekrefter doktor Anurag Bishnoi.

- Jeg er lykkelig, babyen har det bra, sa mamma Rajo Devi i et telefonintervju.

Om Devi er verdens eldste mor er umulig å si ettersom hun ikke selv har noen fødselsattest. Kvinnen, som bor i en landsby nord for New Dehli sier at hun er omtrent 70 år og at hennes mann, Bala Ram, er rundt 72 år gammel.

Ifølge den nybakte moren har ikke det 55 år lange ekteskapet resultat i noen barn før de fikk behandling i april i år. Da hadde de lest om en 58 år gammel kvinne som ble mor etter den samme behandlingen Devi nå har fått.

Til nå har spanske Carmela Bousada vært verdens eldste førstegangsfødende. Hun fikk tvillinggutter i 2006. Da var hun 66 år gammel. Rumenske Adriana Iliescu fikk ei jente i januar 2005. Også hun var 66 år gammel da hun fødte, skriver AP.

Etter at den lille jenta kom til verden har det gått i ett med festligheter i landsbyen til den lille familien, skriver Calcutta News.

- De siste ti dagene har det vært fest døgnet rundt i huset til Bala Ram. Alle her er veldig glade for at paret endelig har fått drømmen sin oppfylt, sier en slektning av Ram.

Er dette verdens eldste mor?
VERDENS ELDSTE? Rajo Devi kan være verdens eldste førstegangsfødende. Foto: AFP/SCANPIX
VERDENS ELDSTE? Rajo Devi kan være verdens eldste førstegangsfødende. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer