Er dette «verdens verste sjåfør»? Nekter å flytte seg for ambulansen

Siktet for uforsvarlig kjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et videoklipp filmet fra en ambulanse i Slovakia der en sjåfør av en Mercedes cabriolet kjører foran utrykningskjøretøyet, har satt sinnene i kok over hele verden den siste uka.

En rekke andre medier omtaler ham nå som «verdens verste sjåfør».

Føreren av sportsbilen ligger foran ambulansen i flere minutter, og det er tydelig fra kommentarene til ambulansepersonalet at de ikke setter nevneverdig pris på handlingen. De forsøker å få ham ut av veien, men til ingen nytte.

Selv hevder sjåføren, som var medlem av det kristendemokratiske partiet KDH, at han gjorde det med de beste intensjoner - at han ville bane vei for ambulansen, og varsle de andre bilistene om at utrykningskjøretøyet forsøkte å ta seg forbi. Det melder TV Markiza.

Hvorvidt politiet kjøper denne unnskyldningen er uklart, men det som er sikkert er at de har åpnet en etterforskning for å komme til bunns i saken. De har allerede siktet ham for uforsvarlig kjøring ifølge HN Online.

Den 44 år gamle mannen som er under etterforskning, har også trukket seg fra sine politiske verv. Dette fordi han ikke vil at hans handlinger skal få følger for partiet. Det heter det i en uttalelse fra KDH.

Han har også gjort det klart at han angrer på det han gjorde, skriver Topsky.