- Er dette virkelig Høyres syn, Erna Solberg?

Hadia Tajik (Ap) mener Hårek Elvenes (H) demonstrerer kunnskapsløshet om ekstremisme.

AVKLARING: Stortingsrepresentant Hadia Tajik (t.v.) vil vite om statsminister Erna Solberg støtter synspunktene til sin partifelle Hårek Elvenes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
AVKLARING: Stortingsrepresentant Hadia Tajik (t.v.) vil vite om statsminister Erna Solberg støtter synspunktene til sin partifelle Hårek Elvenes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg må si at jeg hevet øyenbrynene en smule, da jeg så at Hårek Elvenes og Høyre har behov for at jeg avklarer mitt forhold til terrorisme og islamisme.

Jeg er selvsagt mot det, sier Hadia Tajik, Arbeiderpartiets leder for justiskomiteen på Stortinget.

I et innlegg publisert i Dagbladet tidligere i dag angriper Høyres representant i justiskomiteen sin komiteleder. Nå svarer Hadia Tajik.  Voldelig ekstremisme - Det var Arbeiderpartiet i regjering som sørget for de endringene i straffeloven som Elvenes løfter frem. Jeg er glad han gir sin tilslutning til vårt arbeid. Det skulle da også bare mangle. Men jeg ser at han har absolutt ingen nye tiltak å fremme selv.

Tvert i mot har Elvenes og Høyre demonstrert hvor påfallende kunnskapsløse de er i møte med radikalisering og voldelig ekstremisme, sier Hadia Tajik.

Mekanismene Hun viser til uttalelser fra Hårek Elevenes i Dagsavisen 1. mars.- Der har Elvenes selv sagt at han tror den høye andelen syriafarer er et resultat av «svikt i integreringspolitikken».

Da har han ikke forstått hvilke mekanismer som fører til radikalisering, og han viser at han ikke kjenner forskningen på feltet. Sosiale faktorer alene gir ikke noen indikasjon på hvem som kan bli radikalisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer