Er dette voldtektsmannen?

Politiet i Oslo etterlyser mann i duffelcoat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I en pressemelding skriver Oslo-politiet at de etterlyser denne mannen etter et voldtektsforsøk i en stikkvei ved Schweigaardsgate natt til nyttårsaften.

En 21 år gammel kvinne ble overfalt, men gjorde sterk motstand og klarte etter hvert å skrike. Hun klarte å rive seg løs og løpe fra stedet etter at en kvinnestemme forstyrret gjerningsmannen og lurte på hva som skjedde.

En drøy time etter overfallet ble en annen kvinne voldtatt i Motzfeldts gate på Grønland.

Politiførstebetjent Carl Wiklund ved sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt sier til Dagbladet.no at det er sannsynlig at de står overfor samme gjerningsmann.

- Opplysninger fra vitner og fornærmede tyder på at dette er samme person, men vi kan ikke si noe sikkert ennå, sier han.

Gjerningsmannen er i slutten av tjueårene, er av utenlandsk opprinnelse og snakket gebrokkent norsk. Han er rundt 170 cm høy, har sort hår og mørke øyne og lys hudfarge.

Han hadde på seg en mørk beige frakk med hette som han hadde over hodet.

Politiet ønsker at publikum som mener de har opplysninger i saken, ringer Oslo politidistrikt på 22 66 90 50.

ETTERLYST: Politiet i Oslo etterlyser denne mannen etter et voldtektsforsøk i Oslo. Han er sannsynligvis også gjerningsmannen etter en fullbyrdet voldtekt senere samme kveld. Fantomtegning: Politiet
ETTERLYST: Politiet i Oslo etterlyser denne mannen etter et voldtektsforsøk i Oslo. Han er sannsynligvis også gjerningsmannen etter en fullbyrdet voldtekt senere samme kveld. Fantomtegning: Politiet Vis mer