Er din by på vei inn i Monopol?

Blir Lundersæter, Levanger, Smøla, Kirkenes, Verdal, Andenes, Rognan og Ås med?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norge skal få et nytt Monopol-spill. Og nå skal Rådhusplassen, Ullevål Hageby og alle de andre kjente og kjære stedene byttes ut med folkets favoritter.

Det har satt kreftene i sving rundt om i landet. Folk vil rett og slett ha med sin egen by. Eller sitt eget lille tettsted.

Som Lundersæter.

Det lille tettstedet i Kongsvinger kommune har ifølge SSB bare 287 stemmeberettigede innbyggere. Likevel ligger Lundersæter i skrivende stund på en sjuendeplass på lista over folkets favoritter med 1681 stemmer, og ligger dermed an til å ta over Stortorgets plass på brettet. 

Ikke verst, med andre ord. Og i går avslørte lokalavisa Glåmdalen at Lundersæter-karen Daniel Larsson har vært en viktig brikke i spillet som har gitt det lille tettstedetet den imponerende plasseringen.

– Vi lå faktisk som nummer to for ei uke siden, sier Larsson til Dagbladet.no.

Han jobber som butikksjef i en lekebutikk på Kongsvinger, og ble derfor tidlig klar over konkurransen.

– Jeg fikk med noen kompiser, gutta på fotballaget og noen naboer. Og etter det har vel folk kjørt på sjøl. Det virker kanskje som om folk fra andre steder har stemt på oss også. Nå begynner jo de store byene å kjøre på. Men det hadde vært skikkelig kult hvis vi kom med, sier han.

KOMMER DITT STED MED: Du kan være med å avgjøre hvilke byer og tettsteder som kommer med i det nye monopolspillet. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
KOMMER DITT STED MED: Du kan være med å avgjøre hvilke byer og tettsteder som kommer med i det nye monopolspillet. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

Se hele lista her.

Men det er ikke bare på Lundersæter de mobiliserer.

Følgende småsteder er nå inne på lista (antall stemmeberettigede innbyggere i parentes):

Levanger (13 686)

Smøla (1 733)

Lundersæter (287) 

Kirkenes: 2 586

Verdal (10 602)

Andenes (2 034)

Rognan (2 006)

Ås (10938)

Her ligger jokerstedene som kan bli med i det nye spillet.

Men det rører seg også andre steder i landet.

Bergensavisen har satt i gang en liten kampanje, som har medført at byen nå ligger på toppen av lista og dermed kan få den mest attraktive plassen på lista. 

«Da kampanjen startet onsdag var ikke Bergen i nærheten av å sikre seg en av de totalt 22 plassene på Monopol-brettet. Men etter at BA omtalte konkurransen, tok det helt av», skriver BA.

Fædrelandsvennen, som har hovedsete i Kristiansand, lurer på sin side om Arendal skal bli Sørlandets eneste by på det nye Monopol-spillet.

Agderposten har omtalt Arendals posisjon noe mer entusiastisk

Du kan avgi din stemme her.

Hvilke byer og tettsteder fortjener de ulike plassene på lista? Diskuter saken her.

DRO I GANG LOKALKAMPANJE: Daniel Larsson, her i Lundersæter ILs drakt, fikk kameratene på fotball-laget og naboene til å stemme på Lundersæter.