Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Er dommeren blitt syk?! Dette var nytt for oss

- Han kommer, sier assistenten.

FÅTT INFLUENSA: Dommer Serge Kabondo. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FÅTT INFLUENSA: Dommer Serge Kabondo. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA (Dagbladet): Hans Marius Graasvold, Joshua Frenchs norske advokat, var ikke kjent med at dommeren i den pågående drapssaken har blitt sjuk, før Dagbladet ringte.

- Er dommeren blitt sjuk?! Det har vi ikke hørt noe om. Dette er helt nytt for meg, sa Graasvold først til Dagbladet.

Den norske delegasjonen i Kinshasa fikk så mulighet til å undersøke saken, og de fikk da forsikringer om at dommeren kommer i morgen.

 - Vårt generalkonsulat har sjekket med domsstolsadministrasjonen. Dommeren skal være i syk i dag, men de opplyser at han kommer i morgen, sier ministerråd Jon Otto Brødholt ved den norske ambassaden i Angola til Dagbladet.

- Han kommer Det var VG som først meldte at dommer Serge Kabondo har blitt dårlig. Hans assistent bekrefter overfor Dagbladet at han har fått influensa.

Rettssaken skal etter planen fortsette i morgen, da med forsvarets nøkkelvitne - rettsmedisiner Arne Stray Pedersen - sin presentasjon.

Dommerens assistent hevder at han kommer til å være frisk nok til å stille.

- Han kommer, sier assistenten til Dagbladet.

Kripos-vitne Rettssaken, som i forrige uke ble utsatt på grunn av Frenchs helsetilstand, fortsetter på fredag. Da skal rettsmedisiner Arne Stray-Pedersen ha en omfattende presentasjon om de norske obduksjonsfunnene.

Det norske teamet som deltok i etterforskningen av dødsfallet har konkludert med at Moland tok sitt eget liv, mens kongoleserne mener spor av sovemedisiner i blodet beviser at han ble drept.

Da vil Stray-Pedersen bli spurt ut av både forsvarerne og aktor Katenda Nkulu, som denne uka har fått kritikken for den voldsomme framferden han utviser i den pågående drapssaken mot Joshua French i Kongo.

- Jeg er ikke sint. Det er bare slik jeg snakker. Jeg prater med hjertet, sa han til Dagbladet i går.

Hele Norges coronakart