Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er du av de som synes sexsnakk er pinlig?

Da kan det være det som ødelegger sexlivet deres.

FLAUT Å SNAKKE OM SEX? Er du en av de som synes sexsnakk er pinlig, kan det ha større effekt på sexlivet ditt enn hva du kanskje skulle tro. De som er åpne om sex nyter sexen mer, ifølge en ny studie publisert av LifeScience. Illustrasjonsfoto: Colourbox
FLAUT Å SNAKKE OM SEX? Er du en av de som synes sexsnakk er pinlig, kan det ha større effekt på sexlivet ditt enn hva du kanskje skulle tro. De som er åpne om sex nyter sexen mer, ifølge en ny studie publisert av LifeScience. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Er du av typen som synes det er ukomfortabelt å fortelle sengepartneren din hva du liker - og ikke liker - kan det ha større påvirkning på sexlivet deres enn du kanskje skulle tro.

Ifølge en ny studie publisert av LiveScience, gjør redselen for å snakke i senga at du mister fokuset på det du driver med - og dermed minskes nytelsen.

- Selv om du bare er litt usikker når det kommer til kommunikasjonen, påvirker det ikke bare om du tør snakke eller ikke - men det har en direkte påvirkning på nytelsen, sier helse og kommunikasjons-ekspert ved Cleveland State University i Ohio, USA, Elizabeth Babin, til Huffington Post.

- Dette føles bra, jeg liker det Studiens 207 «forsøkskaniner» fortalte hvor mye de snakket med partneren sin mens de hadde sex, og hvor tilfredstilte de var med sitt eget sexliv. Resultatet viste at de som synes sexsnakk i seg selv var ukomfortabelt, nøt sexen mindre enn de som synes det var naturlig å snakke om sex - både i og utenfor senga.

- [Å ikke snakke i senga] kan tolkes som mindre skremmende, så det er kanskje enklere å stønne eller bevege seg på den måten at man sier at man liker det, enn å si «hei, dette føles veldig bra, jeg liker det». Det blir kanskje for direkte for noen, sier hun til Journal of Social and Personal Relationships, ifølge Huffington Post.
Dermed er det viktig at du forteller partneren din at «det er godt» og «det føles bra», forteller hun til nettstedet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media