Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er du avslørt? Myndighetene hevder nordmenn skryter på seg trening

Helsedirektoratet: Nordmenn skryter på seg trening

IKKE SKRYTETRENING: Anna Øgren (20) forteller Dagbladet at hun trener for helårskroppen - ikke bare sommerkroppen. Om hun er en av dem myndighetene mener skryter på seg trening er helt uvisst. Denne økta er i alle fall veldokumentert. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
IKKE SKRYTETRENING: Anna Øgren (20) forteller Dagbladet at hun trener for helårskroppen - ikke bare sommerkroppen. Om hun er en av dem myndighetene mener skryter på seg trening er helt uvisst. Denne økta er i alle fall veldokumentert. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en undersøkelse sier 44 prosent at de følger myndighetenes råd om minst en halvtimes mosjon hver dag. Det tror ikke Helsedirektoratet stemmer.

- Det tror jeg ikke på, sier avdelingsdirektør Jacob Linhave i Helsedirektoratet til P4.

Ifølge en ny undersøkelse fra Sentio Research svarer nesten halvparten av de spurte at de følger mosjonsrådet.

Direktoratet har selv gjennomført undersøkelser der folk i tillegg til å bli spurt om hvor mye de trener, blir målt med aktivitetsmålere.

Resultatene viser at folk sier de er mer aktive enn det de faktisk er.

- Kanskje er det vanskelig å huske hvor mange minutter en rørte på seg. Kanskje vil folk gi et godt bilde av seg selv utad og skryter på seg litt, sier Linhave.

Ifølge Helsedirektoratets egne tall er det kun 32 prosent av befolkningen som beveger seg minst 30 minutter om dagen.

Resultatet av den nye undersøkelsen viser at den mest aktive befolkningen befinner seg på Sørlandet og i Telemark. Der svarer én av to at de følger myndighetenes råd. Dårligst stelt er det i Nord-Norge, hvor kun 38 prosent sier det samme.

Helsedirektoratet advarer mot en stadig mer sedat livsstil. De siste årene har de derfor kjørt kampanjen «Dine 30» for å få nordmenn til å røre mer på seg. (©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!