Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er du blant dem som vil bli slankere på nyåret? Da bør du vite dette

Ny rapport røper det folk oftest glemmer når de ønsker å komme i fom.

I TRENINGSMODUS?: Er du blant dem som velger det nye året som en mulighet til å ta fatt på treninga igjen, bør du vite hva som ofte stopper deg å gå ned i vekt, eller å holde en stabil vekt. Det er nemlig én ting som stopper oss fra å oppnå resultater, ifølge World Cancer Research. Illustrasjonsfoto: Colourbox
I TRENINGSMODUS?: Er du blant dem som velger det nye året som en mulighet til å ta fatt på treninga igjen, bør du vite hva som ofte stopper deg å gå ned i vekt, eller å holde en stabil vekt. Det er nemlig én ting som stopper oss fra å oppnå resultater, ifølge World Cancer Research. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nytt år, nye muligheter. I januar kryr det av nyinnmeldte på treningssentrene, og det kryr av nyttårsforsetter om å bli slankere, sunnere, trene mer - og å spise mindre.

Men det er én ting vi ofte glemmer når vi ønsker å gå ned i vekt - eller å holde vekta der den var før jul, skal vi tro forskere fra World Cancer Research Fund.

De mener nemlig at vi alt for lett glemmer kaloriene som finnes i alkohol.

- Mer enn en halvtime i rask gange «Et stort glass vin koster deg de samme 178 kaloriene som om du spiste to sjokoladekjeks. Og det tar deg mer enn en halvtimes rask gange å brenne vekk» skriver BBC, som har sett rapporten.

Tidligere har blant andre European Journal of Applied Physiology (2011) påstått at dersom man holder seg under 0,5 gram alkohol per kilo kroppsvekt, vil alkohol ikke virke negativt inn på musklenes restitusjon og styrke.

Likevel har det også kommet fram at selv ett glass vin etter trening er ødeleggende.

- Vet ikke om kaloriene Velger man å tro på sistnevnte, øker altså risikoen for å legge på seg dersom man glemmer de store mengdene kalorier i alkohol - selv om man går inn for å legge om livsstilen på det nye året.

- Nye rapporter viser at folk ikke vet om kaloriene som finnes i drinker, og derfor ikke inkluderer dem når de kalkulerer sitt daglige inntak, sier Kate Mendoza, leder for helseinformasjon ved World Cancer Reseach Fund, til BBC.

- Kutt ned på drinkene Skal vi tro forskningsrapporten er det viktig å inkludere nettopp tallene fra alkoholen vi inntar, dersom man ønsker å gå ned i vekt.

- Å kutte ned på drinkene kan ha en stor effekt på vekttap eller å opprettholde en sunn vekt, sier hun.

BREMSER: Ønsker du å gå ned i vekt i 2013, er det viktig å være klar over hvor mange kalorier det finnes i alkohol. - Folk vet ikke om kaloriene som finnes i drinker, mener Cancer Research Fund. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BREMSER: Ønsker du å gå ned i vekt i 2013, er det viktig å være klar over hvor mange kalorier det finnes i alkohol. - Folk vet ikke om kaloriene som finnes i drinker, mener Cancer Research Fund. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!