Er du blant verdens rikeste?

Sjekk selv her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De fleste skulle nå ha fått med seg at skattelistene ble sluppet i dag. De aller fleste har vel også en viss peiling på hva de tjener i året. Men vet du egentlig hvor rik du er sammenlignet med resten av verden?

Hvor rik er du?

På nettstedet Global rich list kan du finne ut hvor rik du er på verdensbasis.

Om inntekten din ligger akkurat på det norske gjennomsnittet, er du blant verdens én rikeste prosent mennesker.

Britene som står bak nettstedet ønsker å utfordre brukernes syn på sin egen velstand. De har også et håp om å kunne bidra til at brukerne donerer et lite eller stort beløp til veldedighet.De ønsker mennesker til å føle seg så rike som mulig, og å rette oppmerksomhet mot hvor i verden velstandsøkningen finner sted.

Riking

På nettsiden kan du taste inn din egen inntekt og se hvordan du ligger an. Ifølge nettstedets regnemetoder er det for eksempel bare 107,565 mennesker i verden som tjener mer per år enn den norske inntektstvinneren, strømspekulanten Einar Aas.

Oppfordrer til å gi en times arbeid

Er du blant verdens rikeste?

Dagbladet.nos reporter tok selvsagt testen og er blant de 50.000.000 rikeste i verden.

Vi ble også oppfordret til å donere en times arbeid til veldedighet, og nettstedet kommer med konkrete eksempler på hva vi kan bidra med.

For 73 amerikanske dollar kan du enten velge å kjøpe deg en ny mobiltelefon eller en rullende helseklinikk som kan hjelpe foreldreløse barn med AIDS i Uganda.

For 2400 dollar, eller 12.000 norske kroner kan du enten skaffe deg en feit flatskjerm-TV eller sørge for at en hel generasjon skolebarn får undervisning i en landsby i Angola.

VERDENS RIKESTE LAND: Selv om du tjener mindre enn naboen er det stor sjanse for at du er blant den rikeste prosenten i hele verden. Foto: SCANPIX
VERDENS RIKESTE LAND: Selv om du tjener mindre enn naboen er det stor sjanse for at du er blant den rikeste prosenten i hele verden. Foto: SCANPIX Vis mer