Er du blitt svindlet av denne mannen?

John Palmer, en av Englands rikeste menn, er dømt for omfattende bedrageri ved salg av timeshareandeler på Tenerife. Over tusen nordmenn kan være svindlet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten 16000 mennesker skal være svindlet av timesharekongen John Palmer. Nå har det norske advokatfirmaet Barfod i Langesund slått seg sammen med organisasjon The Timeshare Consumers Association og det engelske advokatfirmaet Irwin Mitchell. De mener at total erstatningssum kan bli 928 millioner kroner.

- Dette blir tidenes største gruppesøksmål, sier advokatfullmektig Thor Johan K. Larsen i advokatfirmaet Barfod.

- Hvor mange av ofrene er fra Norge?

- Det kan være snakk om mer enn tusen personer. Halvparten av de som ble svindlet kommer fra England, og halvparten fra resten av Europa med hovedvekt på Skandinavia, Tyskland og Frankrike, sier Karlsen. Han ber alle som mener at de har krav på erstatning om å ta kontakt med advokatfirmaet.

Avansert nett

I mai i fjor ble Palmer dømt av en britisk domstol til åtte års fengsel for svindel, blant annet ved salg av timeshareandeler på egne anlegg på Tenerife.

- Palmers ansatte utførte klassisk svindel når det gjelder salg av timeshareandeler: For det første ble ofrene lovet at timeshareandelen de allerede eide ville bli solgt dersom de kjøpte ny andel hos Palmer. Andre ble fortalt at andelen kunne leies ut slik at man gikk med overskudd på kjøpet. Ingen av løftene ble holdt, sier Larsen.

Et avansert nett av ulike selskaper gjorde det umulig for misfornøyde kjøpere å få pengene tilbake.

Frosset

Deler av Palmers eiendeler, taksert til 540 millioner kroner, ble frosset og 380 millioner skulle konfiskeres av staten innen Palmer fikk omgjort vedtaket i oktober. Tidligere i år ble det innvilget erstatning på totalt 23 millioner kroner til 400 av Palmers ofre.

Palmer ble for øvrig beskyldt for å være involvert i et storstilt ran av gullbarrer ved Heathrow utenfor London i november 1983, men ble aldri dømt. Etter den episoden fikk han tilnavnet «Goldfinger».

DØMT: John Palmer er dømt til åtte års fengsel for svindel, blant annet ved salg av timeshareandeler på Tenerife. Flere av ofrene er fra Norge.