Er du «en gjennomsnittlig nordmann» bruker du et halvt år av livet ditt på å være fyllesyk

Går hardere ut over kvinner enn menn.

KJENNER DU DEG IGJEN? Det tar en del timer å komme seg etter en real fest eller når en øl «plutselig» ble til fem. Foto: Tom Martinsen / Dagbladet
KJENNER DU DEG IGJEN? Det tar en del timer å komme seg etter en real fest eller når en øl «plutselig» ble til fem. Foto: Tom Martinsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Man kan jo kanskje spørre seg selv om fylla koster mer enn den smaker, sier Kari Randen i alkovettorganisasjonen Av-og-til.

For er du som nordmenn flest, bruker du trolig minst 176 dager - et halvt år - av livet ditt på å være fyllesyk.

Det kommer fram i en utregning foretatt av Av-og-til for Dagbladet.

Nesten 300 halvlitere - Vi anslår at et halvt år av den gjennomsnittlige nordmanns liv går bort i fyllesyke, sier daglig leder Randen.

Ser man det totale salget av alkohol i landet fordelt på alle nordmenn over 15 år (cirka-alderen for alkohol-debut) er dommen klar:

- Hver og en av oss drikker 6,22 liter ren alkohol i året. Det er for eksempel 282 halvlitere eller 69 flasker vin på ett år, sier hun.

I Storbritannia oppfordrer kreftforeningen MacMillan briter til å «Go Sober for October», å være edru i oktober, etter å ha funnet ut at den gjennomsnittlige brite er fyllesyk i et helt år av sitt liv.

Gikk glipp av date Mange av de 2000 spurte uttrykte også frustrasjon fordi de «dagen derpå» hadde gått glipp av viktige hendelser, som en første date eller et jobbintervju.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer