Er du en uforbederlig snooze-bruker?

Søvnforsker gir deg en bedre måte å våkne på.

DÅRLIG SØVNKVALITET: Å trykke på snoozeknappen gjennom morgenen er ikke den beste måten å våkne på, hevder søvnforsker.

Foto: Elisabeth Sperre Alnes
DÅRLIG SØVNKVALITET: Å trykke på snoozeknappen gjennom morgenen er ikke den beste måten å våkne på, hevder søvnforsker. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange lar seg friste til å trykke både én og tre ganger på snoozeknappen på vekkerklokka før de klarer å presse føttene ut på golvet og jekke kroppen opp i vertikal stilling.

Det danske forskningsmagasinet Videnskab.dk har en spørrespalte hvor redaksjonen lar eksperter svare på spørsmål fra publikum.

Danske Eva er en ivrig snoozer, og lurte på følgende:

«Noen ganger ligger jeg en hel time og blir vekket hvert femte minutt. Jeg faller i søvn så fort jeg har trykket på snoozeknappen, og får på den måten den siste søvntimen delt opp i intervaller på 4 minutter og 45 sekunder søvn/15 sekunder våken. Er dette like bra som en normal times søvn, eller kunne jeg like godt ha stått opp da vekkerklokka ringte første gangen?» undrer hun.

Dårlig kvalitet Professor i klinisk nevrofysiologi på Det Sundhedsvidenskabelige fakultet ved universitetet i København, Poul Jennum, levner liten tvil om hva som er å foretrekke.

- Jeg vil bestemt ikke reklamere for å bruke snoozeknappen, sier Jennum som også leder Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer