«Er du kurdisk? Er du kurdisk?»

Mennene som angrep Nordbybråten transittmottak har publisert en mobilvideo fra angrepet på YouTube.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En video som trolig stammer fra det blodige angrepet på Nordbybråten transittmottak i Våler ble nylig lagt ut på YouTube. 

Brutalt

Den drøyt halvannet minutt lange videoen er filmet med et dårlige mobilkamera, og det er vanskelig å registrere detaljer, men det er ikke vanskelig å forstå hva som skjer.

Klippet, som framstår som en ren skrytevideo, viser flere personer som stormer inn på området til asylmottaket og tilsynelatende angriper helt vilkårlige personer.

De roper til folk de møter og spør om de er kurdere.

En av dem, som står tett opptil kamera, svarer «nei» og slår ut med armene. Men så får han et svært kraftig slag i ansiktet og faller mot bakken. Etter det første slaget prøver den skadde mannen å løpe bort ,med angripere hakk i hæl.

I bakgrunnen høres banking, lyden av klirrende jern og pusten fra den andpustne kameramannen, som løper fram og tilbake inne på mottaksområdet.

Regner med filmen er ekte

Mottaksleder Ole Morten Lyng føler seg sikker på at er det aktuelle asylmottaket som vises i klippet.

«Er du kurdisk? Er du kurdisk?»

- Man ser jo klart teltleiren vi har opprettet, så jeg mener filmen må være ekte. Jeg mener filmen er så viktig at jeg vil sende filmen til politiet som bevis i saken, sier han til VG.

Som beskrivelse av filmen ligger følgende tekst: «Noen kurdre tror de kan angripe tsjetsjenske kvinner. Denne videoen er tilegnet slike kurdere».

Flere kurdere har kommentert videoen på YouTube i mildt sagt krasse ordelag, og noen har det siste døgnet laget videoer som «motangrep» der tsjetsjenere generelt blir angrepet.

Lyng beskriver filmen som sjokkerende og mener den åpenbart er laget for å gi en avskrekkende melding til dem som ble angrepet.

Lensmann Per Tore Fremstad i Våler opplyser at de vil se nærmere på skrytevidoen.

Fengslinger i dag

Politiet har så langt siktet åtte personer for angrepet på transittmottaket, og to av de siktede blir framstilt for varetektsfengsling i dag.

Mange av voldsutøverne på videoen over er trolig fremdeles på frifot, og politiet fortalte Dagbladet.no i går at de er veldig interessert i tips om bilene angriperne skal ha ankommet transittmottaket i.

- Vi vil ikke gå ut med noe antall ennå, men det dreier seg om et betydelig antall, sier Fremstad.

<B>BLIR SLÅTT:</B> - Er du kurdisk? blir mannen på bildet spurt. Nei, svarer han. Sekundet etter blir han slått i ansiktet.