Er du pen, tjener du mer

Den amerikanske professoren bak konklusjonen forklarer hva man gjøre med dette.

ENKLERE LIV: Pene mennesker er mest verdt. Moteblogger Ulrikke Lund (20) lever et enklere liv på grunn av et pent utseende. 
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
ENKLERE LIV: Pene mennesker er mest verdt. Moteblogger Ulrikke Lund (20) lever et enklere liv på grunn av et pent utseende. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Har du hørt om «Pulchrinomi» før? Det er forfatter og økonomiprofessor Daniel S. Hamermesh som har skapt denne formen for skjønnhetsøkonomi, skriver The Huffingtonpost.

Du tjener mer som pen Det er i Hamermesh sin bok «Beauty Pays» at professoren, som til vanlig jobber på Universitetet i Austin i Texas, redegjør og måler opp fordelene skjønnhet tilføyer alle aspekter i livet. Han tar også for seg ulempene som tilfaller de som blir ansett som stygge.

Forskningen hans konkluderer blant annet med at pene mennesker tjener totalt 230.000 dollar mer en de med mindre pene trekk. Og at professorer med godt utseende blir bedre likt av studentene sine, og at kjekke og pene politikere blir valgt foran sine mindre pene motstandere.

- Pene kvinner jobber oftere en stygge kvinner - For det første ser vi at forskjellene i lønn på grunn av utseende er større hos menn enn kvinner. Dette forklarte vi med at det er menn som må jobbe for å tjene penger til familien. Av den grunn blir «stygge» menn sittende med jobber som lønner dem mindre en «kjekke» menn, sier professoren.  - En «stygg» kvinne, som vet hun kan straffes av dette, kan bli værende hjemme. Vi ser også «pene» kvinner velger å jobbe oftere en «stygge» kvinner. En forskjell som ikke eksisterer hos mannfolka, sier Hamermesh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer