Er du Saab-eier? Ikke få panikk

40 000 Saab-eiere i Norge kan ta det rolig - i første omgang.

RETTIGHETER: Eier du en Saab, så gjelder alle garantier fra forhandleren. Selv om selskapet Saab går konkurs og frsvinner fra jordens overflate.
RETTIGHETER: Eier du en Saab, så gjelder alle garantier fra forhandleren. Selv om selskapet Saab går konkurs og frsvinner fra jordens overflate. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Til tross for spådommer om konkurs for den svenske bilprodusenten - 40 000 Saab-eier i Norge skal ikke frykte for bilens framtid - selv om selskapet skulle gå over ende. Det er rådet fra eieren, General Motors.

- Det finnes håp for Saab. Jeg tror ikke opposisjonen og fagbevegelsen i Sverige aksepterer at den svenske staten ikke støtter Saab økonomisk. De vil reise debatten på nytt og det kan føre til bidrag fra den svenske staten, sier Petter Smebye, administrerende direktør i Generam Motors Norge til Dagbladet.no.

Frykter for reservedeler- GMs toppsjef sa tirsdag kveld at «med mindre svenske myndigheter trer støttende til, så vil Saab være konkurs så tidlig som denne måneden». Da haster det?

- Vi har i alle fall et lengre perspektiv, selv om det ikke vil være et GM-selskap i framtiden. Om Saab kjøpes, av svenske myndigheter eller andre bilprodusenter, sier Smebye.

Norges automobilforbund (NAF) frykter det kan bli vanskelig å skaffe reservedeler til Saab-biler, dersom selskapet går dukken og ingen viderefører produksjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer