Du leser nå Dagbladet Pluss

- Er du usikker på om du skal hente bilen etter gårsdagens fyll, vent noen timer til

Sjekk når flest blir stoppet for å kjøre påvirket.

ALLE BLIR TESTET: Utrykningspolitiet har aldri testet så mange bilister som i år. Det gir klarere tall på hvor mange som faktisk er en fare i trafikken.  Foto: NTB Scanpix
ALLE BLIR TESTET: Utrykningspolitiet har aldri testet så mange bilister som i år. Det gir klarere tall på hvor mange som faktisk er en fare i trafikken. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor registrerte Utrykningspolitiet 9279 tilfeller hvor føreren av et kjøretøy hadde en form for rus i kroppen. I år er det hittil blitt registrert 7914 tilfeller, uten fullstendige tall fra november og desember.

Varierende tall

Selv om tallene varierer noe mellom 2014 og 2015, er tendensen den samme: Januar, februar og desember har lavest antall anmeldelser, mens det er flest i sommermånedene.

I desember 2014 ble det registrert 670 anmeldelser hvor sjåføren var ruset i trafikken.

- Vi utfører kontroller på en veldig jevn basis, så det er vanskelig å si noe om hvorfor det er færre anmeldelser nettopp i vintermånedene desember, januar og februar, forteller UP-sjef Runar Karlsen til DinSide.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.